Holland Open Wheelchair Tennistoernooi

Array

rody de bieTennistalent uit de hele wereld komt naar het Holland Open Wheelchair Tennistoernooi
Op 17, 18 en 19 juli vindt de eerste editie plaats van het Holland Open Wheelchair Tennistoernooi.
Dit internationale rolstoeltennistoernooi is onderdeel van de ITF Futures serie van de International ITF 2015 UNIQLO Wheelchair Tennis Tour.

Spelers uit Egypte, Thailand, Marokko en uit diverse landen in Europa komen in Houten bijeen om te strijden voor de hoofdprijzen van een van de zes categorieën.
Een groot aantal Nederlandse topspelers en oud-Olympisch sporters zullen deelnemen.
We stellen kort de spelers die als eerste geplaatst zijn op dit toernooi, aan u voor:

Bij de dames:
Diede de Groot, dit 18 jaar jonge talent is tweevoudig wereldkampioen in de jeugdklasse en maakte dit jaar met succes haar debuut bij het internationale damestennis. Ze wordt sinds dit jaar begeleid door Esther Vergeer en heeft bij de dames al belangrijke prijzen gewonnen. Ze maakte deel uit van het World Team Cup 2015 dat in Turkije wereldkampioen werd. Verder schreef ze diverse hoog gerankte ITF toernooien op haar naam: Northwest Challenge, Open Vendee en Slovakia Open. Ze maakte ook haar debuut op BNP Paribas French Open. Diede staat nu nog 18e op de wereldranglijst maar stijgt flink. Vorige maand won ze nog met 6-2 en 7-5 van de nummer 7 van de wereld.

Bij de heren:
Rody de Bie is 20 jaar en staat op de 29e plaats van de ITF wereldranglijst. Bij de jeugd is hij twee maal wereldkampioen geworden met zijn team en hij haalde individueel de halve finale. Na zijn overgang naar de heren, heeft hij deelgenomen aan het ABN Amro toernooi en in 2014 schreef hij ITF 3 Flandres op zijn naam. Inmiddels heeft hij gewonnen van de nummer 17 van de wereld: Alfie Hewett. De droom van Rody is volgend jaar deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij is opgenomen in het programma Rookies to Rio en krijgt in dat kader goede begeleiding van Esther Vergeer. Rody: “Ik vind het heel tof dat dit toernooi georganiseerd wordt door de vereniging waar ik vroeger trainde. Ik vind het belangrijk nooit te vergeten waar ik de basis van mijn tenniscarrière heb gelegd.”

De toegang voor publiek is gratis. In principe wordt er buiten gespeeld, maar bij slecht weer wordt het toernooi
naar de tennishal op het complex verplaatst. Vanuit het grand café van het racketcentrum of op het buitenterras
heeft het publiek goed zicht op de main courts van het toernooi. Uiteraard is het complex rolstoeltoegankelijk.

Facts Holland Open Wheelchair Tennis:

Wanneer?Vrijdag 17 juli 2015 tot en met
zondag 19 juli 2015
Waar?Racket Centrum Houten
Pelmolen 7
3994 XX Houten (Utrecht)
ProgrammaVrijdag 17 juli om 9.00 uur gaan de eerste wedstrijden van start.
Zaterdagmiddag vinden de halve finales plaats.
Zondag vanaf 10.30 uur worden de finales gespeeld.
ToegangGratis
Meer informatiewww.howt.nl
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen