Huiskamer Ronald McDonald op Kinderafdeling geopend

Array

Lang gekoesterde wens
Maandag 27 juli is de eerste ‘Ronald McDonald Huiskamer’ in het Maastricht UMC+ officieel geopend. De Huiskamer is gevestigd óp de Kinderafdeling en bedoeld voor de ouders van opgenomen patiëntjes op afdeling B2 en de Pedeatric Intensive Care Unit (PICU).

De officiële opening door de ouders

Marja van Bijsterveldt (derde van rechts), voorzitter van landelijke stichting Ronald McDonaldstichting) is blij de tiende huiskamer voor ouders.Tevens op de foto: sponsor / binnenhuis-architect Coen Gorter (2e links) en Ronald McDonaldhuis-manager Margo de Kock (3e links)

Marja van Bijsterveldt (derde van rechts), voorzitter van landelijke stichting Ronald McDonaldstichting) is blij de tiende huiskamer voor ouders.Tevens op de foto: sponsor / binnenhuis-architect Coen Gorter (2e links) en Ronald McDonaldhuis-manager Margo de Kock (3e links)

In de Huiskamer kunnen deze ouders even ontspannen, werken, een tijdschrift lezen, een kopje koffie drinken of iets eten terwijl ze toch heel dicht in de buurt van hun zieke kindje zijn. “Het was een lang gekoesterde gezamenlijke wens”, vertelt Simone Janssen, hoofd van de Kinderafdeling. “Maar tot voor kort hadden we geen ruimte hiervoor op de afdeling. Die kwam er doordat we de ruimte voor kinderdagverpleging op G3 in gebruik hebben genomen. Toen hebben we samen met het Ronald McDonald Huis een opzet gemaakt voor een huiskamer die alleen bedoeld is voor de ouders van zieke kinderen.”

Margo de Kock, manager Ronald McDonald Huis Maastricht: “Met de komst van deze Huiskamer gaat ook voor ons een langgekoesterde wens in vervulling. Vanuit het Huis weten we hoe belangrijk het voor ouders is om zich af en toe heel even terug te kunnen trekken, op adem te komen en elkaar even in de ogen te kijken. Met de komst van deze Huiskamer kunnen we dat nu ook bieden aan ouders die níet in ons Huis verblijven, maar net zoveel behoefte hebben aan een veilige haven.”

Sponsors
De Ronald McDonald Huiskamer werd door Ronald McDonald Huis Maastricht samen met gewaardeerde sponsor Coen Gorter interieurs prachtig ingericht tot een mooie, comfortabele en vooral huiselijke plek. Omdat de ruimte voorheen een vierpersoons patiëntenkamer was, waren enkele kleine bouwkundige ingrepen noodzakelijk. Deze werden verricht door de firma’s Cofely en Van Wijnen. De firma Serpenti sponsorde de schilderwerkzaamheden.

Het Ronald McDonald Huis, gelegen naast het Maastricht UMC+, is verantwoordelijk voor het beheer van de Huiskamer: De vrijwilligers van het Huis komen twee keer per dag de Huiskamer in orde brengen, koffie aanvullen en een praatje maken met de ouders die er gebruik van maken. Met de komst van de Ronald McDonald Huiskamer in het Maastricht UMC+ hebben nu alle academische ziekenhuizen in Nederland een of meerdere Huiskamers.

Bron: Maastricht UMC+

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen