NOAC van BI vanaf 1 augustus ook vergoed voor acute behandeling van DVT en LE #doctorsonly

Array

Vergoeding Pradaxa® uitgebreid voor acute behandeling van de indicaties diep veneuze trombose (DVT) en longembolie (LE)
Alkmaar, 31 juli 2015 – Vanaf 1 augustus 2015 wordt Pradaxa® (dabigatran) ook vergoed voor de indicaties: acute behandeling van diep veneuze trombose (DVT) en longembolie (LE) alsmede voor de preventie van recidief DVT en LE1. Pradaxa wordt al jaren voorgeschreven voor de indicatie non-valvulair atriumfibrilleren*.

bloed-300x225Pradaxa is de enige directe trombineremmer die als oraal alternatief voor coumarines beschikbaar is.1 Na start van de behandeling met LMWH kunnen patiënten met DVT of LE simpelweg overstappen op een vaste dosis Pradaxa.1 Pradaxa® is even werkzaam als warfarine bij de behandeling én preventie van recidief DVT en LE terwijl op Pradaxa® significant minder bloedingen optreden dan op warfarine2,3.

Onlangs is een onafhankelijke ‘real life’ analyse van 134.000 patiënten met atriumfibrilleren uitgevoerd door de FDA en gepubliceerd in Circulation. Het is gebleken dat de resultaten van Pradaxa uit de RE-LY overeenkomen met die uit de dagelijkse praktijk wat betreft de preventie van CVA bij non-valvulair atriumfibrilleren.4-6

Voor alle indicaties geldt dat er gebruik moet worden gemaakt van een artsenverklaring en apotheekinstructie om Pradaxa voor te schrijven. Zorgverzekeraars Nederland zal spoedig de artsenverklaring uitbreiden met de nieuwe indicatie DVT en LE.

————————————————————————
* non-valvulair atriumfibrilleren met één of meerdere risicofactoren zoals CVA of TIA  in de anamnese,  leeftijd 75 jaar en ouder, hartfalen  (NYHA) klasse ? 2, diabetes mellitus, hypertensie.

Bron: Boehringer Ingelheim

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen