Introductie Apple® iOS®-compatibele draadloze fingerpulse oximeter

Array

SpO2 nauwkeurigheid in combinatie met Bluetooth® Smart-connectiviteit helpt patiënten en artsen bij het beheren van COPD
Nonin Medical, Inc., de uitvinder van de fingerpulse oximetrie op het gebied van niet-invasieve medische monitoring, kondigde vandaag de introductie aan van de NoninConnect™ Model 3230 Bluetooth® Smart draadloze fingerpulse oximeter en de Apple® iOS® mobiele app bestemd voor artsen en patiënten buiten de VS.

NONIN MEDICAL, INC. NONINCONNECTIn de draadloze fingerpulse oximeter komen de PureSAT® technologie van voor de signaalverwerking van pulse oximeters en de Bluetooth® Smart draadloze technologie (laag energieverbruik) samen in een gebruiksvriendelijke fingerpulse oximeter die de polsfrequentie en de arteriële zuurstofsaturatie aan de vinger meet. Het apparaat helpt huisartsen en patiënten om proactief problemen te herkennen, zodat er tijdig kan worden gehandeld en een (hernieuwde) ziekenhuisopname kan worden vermeden.

“Om de juiste beslissing te kunnen nemen voor patiënten met een luchtwegenaandoening, zoals COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease), is het belangrijk om over nauwkeurige gegevens voor wat betreft de zuurstofsaturatie te beschikken, “aldus Rick Eagle

Met de NoninConnect™ kunnen huisartsen de SpO2-gegevens van hun patiënten realtime en op afstand (tot max. 10 meter) uitlezen. Door middel van de iOS® mobiele app op hun compatibele Apple®-toestel te downloaden, kunnen patiënten hun SpO2-metingen eenvoudig en in realtime bekijken en delen. Compatibele toestellen zijn: de iPhone® 4S en nieuwer, de iPad® 3 en nieuwer, alle iPad® Air en iPad® Mini’s en ook de iPod® Touch 5e versie en nieuwer (met daarop Apple® iOS® 8.1 of nieuwer).

De NoninConnect™ pulse oximetry softwareapplicatie kan gratis via de App Store in de Apple iTunes Store worden gedownload.

Bron: Nonin Medical, Inc.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen