Wie doet wat aan het bed van de patiënt?

website-internet-300x204Wiestaateraanmijnbed.nl is een nieuwe website die duidelijke tekst en uitleg geeft over de meest voorkomende zorgverleners in het ziekenhuis.Arts-assistent, co-assistent, semi-arts, physician assistant, verpleegkundig specialist en fellow. Zomaar wat functietitels van zorgprofessionals die je als patiënt kan tegenkomen als je in het ziekenhuis bent opgenomen. Maar wie doet nu eigenlijk wat? Voor patiënten is het vaak een groot raadsel. Robin van Schaik, kinderarts van beroep, ontwikkelde samen met zorgconsultant Jan Martens de website wiestaateraanmijnbed.nl.

“Niet alleen voor patiënten is het verwarrend. Ook onze vrienden en familie, die geen geneeskunde hebben gestudeerd, halen continu alle functies door elkaar. Zo wordt een arts-assistent vaak nog als een student gezien, terwijl diegene soms al jaren is afgestudeerd. Ook in de media en politiek zijn er meerdere recente voorbeelden waaruit blijkt dat het onduidelijk is wie wat doet aan het bed van de patiënt. We hebben daarom een heldere website gemaakt waarin we op eenvoudige wijze uitleg geven over alle verschillende functies en specialisaties in het ziekenhuis.”

Vanaf dat de website in juli live is gegaan is het door ruim 2000 mensen bezocht. Inmiddels hebben meerdere patiëntenverenigingen en ziekenhuizen een link naar wiestaateraanmijnbed.nl geplaatst. Ook op sociale media wordt de website enthousiast ontvangen.

Wiestaateraanmijnbed.nl is het eerste project van Robin en Jan. Via hun bedrijf WieisWie staan er voor de toekomst meerdere projecten in de planning; telkens met als doel de afstand tussen arts en patiënt te verkleinen en de transparantie in de zorg te vergroten.