Nieuw gezondheidscentrum in Almere Haven

Array

Zorggroep Almere treft voorbereidingen om aan de Schoolstraat in Almere Haven een ruim en modern nieuw gezondheidscentrum te openen. De organisatie doet dit in samenwerking met een aantal partners, zoals het Flevoziekenhuis, fysiotherapeuten “De Haak” en de Apotheken Almere Haven. De Zorggroep wil de inwoners van Almere Haven een allesomvattend zorgaanbod blijven bieden, dat beschikbaar is binnen ruimere openingstijden en met meer services dan op dit moment mogelijk is. Naar verwachting kan de opening begin 2018 plaatsvinden.

zorggroep AlmereZorggroep Almere wil op verschillende andere plekken in Haven zorg aanbieden via bijvoorbeeld buurthuizen, scholen, of wijkteams. Dat kan gebeuren in de vorm van spreekuren, informatie-, groeps- en themabijeenkomsten, al dan niet samen met haar partners.

De activiteiten van de twee andere gezondheidscentra van Zorggroep Almere in Haven, te weten Oost (Kolkgriend) en West (Leemwierde), gaan mettertijd geheel over naar het nieuwe gezondheidscentrum.

Zorggroep Almere kiest om meerdere redenen voor grotere gezondheidscentra. Door de concentratie van onder andere huisartspraktijken is het mogelijk om de bereikbaarheid en beschikbaarheid te vergroten en de service in de vorm van avondspreekuren uit te breiden. Het is ook belangrijk voor de Zorggroep om dichtbij en laagdrempelig te kunnen blijven werken.

Samenvoegen
De inwoners van Haven zijn gewend aan het bestaan van drie gezondheidscentra. In de huidige tijd zijn de drie centra en de teams van o.a. huisartsen echter te klein om de bezetting goed rond te krijgen. Met de samenvoeging van de huisartsenpraktijken is nu al een begin gemaakt. De huisartsenpraktijk uit gezondheidscentrum West is sinds 1 augustus samengevoegd met die in de gezondheidscentra De Haak en Oost.

Meepraten
Patiënten van Haven West zijn de afgelopen maanden via brieven, informatiebijeenkomsten en inloopspreekuren geïnformeerd over de ontwikkelingen rond West. Zij hebben vragen kunnen stellen aan huisartsen en andere zorgverleners. Per mail, per telefoon of op de man af. Op die manier is veel onduidelijkheid weggenomen. Feit is dat het zorgaanbod uit nu drie gezondheidscentra van Zorggroep Almere begin 2018 samenkomt in een groter en servicegericht complex in hartje Haven, zodat we de Almeerders die daar wonen nog beter van dienst kunnen zijn.

Zorggroep Almere en de samenwerkende partners zullen de inwoners van Haven de komende periode regelmatig informeren over de voortgang van de plannen. Zij doet dat via de lokale media, haar eigen website www.zorggroep-almere.nl, social media als Facebook en Twitter, bijeenkomsten en brieven.

Prijsvraag voor nieuwe naam
Zorggroep Almere heeft nog geen beslissing genomen over de naam van het nieuwe gezondheidscentrum. Blijft De Haak bestaan of moet zij kiezen voor een volledig nieuwe naam? Zorggroep Almere wil de gebruikers graag mee laten beslissen en heeft een prijsvraag uitgeschreven. Deelnemers aan deze prijsvraag kunnen hun idee voor de nieuwe naam mailen aan:

[email protected]

De keuze wordt via de pers, social media en website www.zorggroep-almere.nl bekend gemaakt. De winnaar kan rekenen op een bon ter waarde van € 50,-.

Bron: Zorggroep Almere

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen