FNV: maandag actie voor kantoor Ambulancezorg Nederland

fnvOp maandag 7 september voert het ambulancepersoneel van de regio Zwolle tussen 10.00 en 10.30 uur actie voor het hoofdkantoor van Ambulancezorg Nederland (AZN). Daarna vertrekken de medewerkers met hun voertuigen naar de Grote Markt/ Melkmarkt, waar zij tot 14.00 uur het werk neerleggen. Dit is de negende regio waarin ambulancemedewerkers actie voeren voor betere arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. Ambulances rukken tijdens de werkonderbreking alleen uit in spoedgevallen.

Na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Haarlem, Hengelo, Den Helder en Zwolle legt het ambulancepersoneel in Alkmaar dinsdag het werk neer. Totdat werkgever Ambulancezorg Nederland (AZN) akkoord gaat met een fatsoenlijke cao, blijft het ambulancepersoneel actievoeren.

‘Inmiddels zitten ambulancemedewerkers al acht maanden zonder cao en voeren ze al drie maanden stiptheidsacties’, zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. ‘Het is voor hen onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halsstarrig zijn dat ze hun eigen medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen. Het is immers zwaar en zeer verantwoordelijk werk dat zij dag en nacht verrichten. Dat werkgevers dit niet weten te waarderen, is onaanvaardbaar.’