Donorweek 12 tot en met 18 oktober 2015 Spaarne Gasthuis Haarlem en Hoofddorp

Array

Ook in 2015 is er één week waarin orgaandonatie in het middelpunt van alle belangstelling staat. De Donorweek is dit jaar van maandag 12 tot en met zondag 18 oktober. De Nederlandse Transplantatiestichting (NTS), de gezondheidsfondsen en het ministerie van VWS en alle anderen die in actie komen vragen tijdens deze week aandacht voor orgaan- en weefseldonatie.
Een belangrijk doel is mensen te stimuleren hun keuze vast te leggen in het Donorregister.

Ook het Spaarne Gasthuis doet mee aan de donorweek.

In het Spaarne Gasthuis Hoofddorp staat tijdens de donorweek in de centrale hal een informatiestand met informatie over orgaandonatie.Op dinsdag 13 oktober zal in Hooddorp vanaf 11 uur extra informatie gegeven worden door een vrijwilliger van de Nederlandse Transplantatie Stichting.

In het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid staat bij het patiënten service bureau tijdens de donorweek een informatiestand .Op donderdag 15 oktober zal in Haarlem Zuid vanaf 11 uur een vrijwilliger van de Nederlandse Transplantatie Stichting aanwezig zijn voor extra informatie. Beide vrijwilligers hebben in het verleden zelf een transplantatie ondergaan.

Bron: Spaarne Gasthuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen