Geen doseringscontrole voor paclitaxel nanodeeltjes in november

Array

Geen doseringscontrole voor paclitaxel nanodeeltjes (Abraxane®) in november
In de G-Standaard van 1 november is er geen doseringscontrole voor paclitaxel nanodeeltjes (Abraxane®). Het gaat om GPK 137464 PACLITAXEL INFUSIEPOEDER 100MG (NANODEELTJES) en GPK 137871 PACLITAXEL INFUUS (NANODEELTJES). De maximale doseringen staan onjuist in de G-Standaard vermeld, waardoor handmatige controle nodig is. Dit geldt ook voor de gegevens in de KNMP Kennisbank.

De maximale dosering van GPK 137464 PACLITAXEL INFUSIEPOEDER 100MG (NANODEELTJES), waaronder het handelsproduct Abraxane® valt, is ten onrechte 100 maal te hoog opgenomen in de G-Standaard van 1 november. Hierdoor geeft een te hoge dosering van Abraxane® geen overdoseringsmelding en moet de dosering handmatig worden gecontroleerd.

De doseringscontrole van GPK 137871 PACLITAXEL INFUUS (NANODEELTJES) levert in de maand november een onterechte foutmelding op. De maximale dosering van dit middel is 100 maal te laag in de G-Standaard van november opgenomen.

De G-Standaard van 1 december bevat de gecorrigeerde doseringen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen