ZN nodigt eerstelijns zorgverleners uit voor overleg vermindering bureaucratie

Array

Voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) André Rouvoet heeft alle voorzitters en directeuren van de eerstelijns-koepelorganisaties uitgenodigd voor een gesprek over vermindering van de bureaucratie. Na het akkoord met huisartsen wil ZN brede afspraken maken over vermindering van de regeldruk met apothekers, tandartsen, wijkverpleegkundigen en andere eerstelijns zorgverleners.

“Onnodige bureaucratie gaat ten koste van de kwaliteit van de zorg en jaagt ons allemaal onnodig op kosten. De tijd van mooie woorden is geweest, er moeten nu echt slagen worden gemaakt”, aldus Rouvoet.

Uitgenodigd bij de gesprekken zijn alle brancheorganisaties in de eerstelijns gezondheidszorg: ActiZ, ANT, BTN, KNGF, KNMP, KNMT, KNOV, LVVP / NVVP, ONT, PPN en V&VN. Ook het ministerie van VWS, de patiëntenorganisatie NPCF en toezichthouder NZa zijn uitgenodigd.

Afspraken met huisartsen
Minister Schippers (VWS) informeerde de Kamer op 5 oktober over het voorstel Het Roer Gaat Om, waarin LHV, InEen, NHG, VPH, NPCF, verzekeraars, toezichthouders en VWS concrete afspraken over de verlichting van de bureaucratie en de administratieve lasten presenteren.

Rouvoet: “Met het signaal Het Roer Moet Om hebben de huisartsen een ban gebroken. In de gesprekken met hen bleek dat eigenlijk iedereen zich realiseert dat er meer onderling begrip en vertrouwen nodig is.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen