ZN nodigt eerstelijns zorgverleners uit voor overleg vermindering bureaucratie

0
1514

Voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) André Rouvoet heeft alle voorzitters en directeuren van de eerstelijns-koepelorganisaties uitgenodigd voor een gesprek over vermindering van de bureaucratie. Na het akkoord met huisartsen wil ZN brede afspraken maken over vermindering van de regeldruk met apothekers, tandartsen, wijkverpleegkundigen en andere eerstelijns zorgverleners.

“Onnodige bureaucratie gaat ten koste van de kwaliteit van de zorg en jaagt ons allemaal onnodig op kosten. De tijd van mooie woorden is geweest, er moeten nu echt slagen worden gemaakt”, aldus Rouvoet.

Uitgenodigd bij de gesprekken zijn alle brancheorganisaties in de eerstelijns gezondheidszorg: ActiZ, ANT, BTN, KNGF, KNMP, KNMT, KNOV, LVVP / NVVP, ONT, PPN en V&VN. Ook het ministerie van VWS, de patiëntenorganisatie NPCF en toezichthouder NZa zijn uitgenodigd.

Afspraken met huisartsen
Minister Schippers (VWS) informeerde de Kamer op 5 oktober over het voorstel Het Roer Gaat Om, waarin LHV, InEen, NHG, VPH, NPCF, verzekeraars, toezichthouders en VWS concrete afspraken over de verlichting van de bureaucratie en de administratieve lasten presenteren.

Rouvoet: “Met het signaal Het Roer Moet Om hebben de huisartsen een ban gebroken. In de gesprekken met hen bleek dat eigenlijk iedereen zich realiseert dat er meer onderling begrip en vertrouwen nodig is.”