Online/telefonisch contact met een onafhankelijk arts

Array

2eArtsOnline.nl: online/telefonisch contact met een onafhankelijk arts
Voor patiënten die overwegen een echte second opinion aan te vragen, zal het een aanwinst zijn eerst online Ruggespraak te kunnen houden met een onafhankelijke arts. Wellicht is na die Ruggespraak de medische problematiek zodanig verhelderd dat geen second opinion meer nodig is.

Uit onderzoek is gebleken dat in circa 60% van de gevallen de vraag om een second opinion het gevolg is van onduidelijkheid in de communicatie tussen de behandelend arts en de patiënt. Dit komt grotendeels omdat de kennisoverdracht tussen arts en patiënt mondeling gebeurd. Meer dan helft van de gesproken informatie wordt vergeten of fout onthouden. Emoties als angst, verdriet en onzekerheid kunnen welgemeende gesprekken danig verstoren.

“Even afstand nemen van de eerste mededeling samen met een onafhankelijke arts kan dan veel rust en bezinning brengen; vaak zodanig dat het eerste plan van een second opinion niet meer uitgevoerd hoeft te worden en de binding met de behandelend arts intact blijft” aldus Steef van ’t Pad Bosch, initiatiefnemer van 2eArtsOnline.nl.

Verzekerden bij oa Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO, Avero Achmea en OZF kunnen zich via hun Zorgcoach (071-3640280) aanmelden op www.2eArtsOnine.nl; ze stellen hun vraag en kiezen een arts. Via een beveiligd systeem kan ook extra informatie worden opgestuurd. Binnen een dag reageert de betreffende arts. De service wordt volledig vergoed.

Bron: Medicalwork

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen