Kennisagenda publieke gezondheid voor sociaal domein

In het rapport ‘Quickscan regionale kennisagenda’ staan vraagstukken en aanbevelingen over de verbinding
van de publieke gezondheid met het sociale domein.

Op gemeentelijk niveau zijn ingrijpende veranderingen over zorg en welzijn van inwoners. De nieuwe manier van organiseren vraagt ook een nieuwe manier van werken. Dit roept vele vragen op. Welke vragen dat zijn en hoe kennis landelijk en lokaal te verbinden en gezamenlijk te benutten, is de opbrengt van deze kennisagenda.

Resultaat regionale veldraadpleging
Voor het eerst zijn regionale kennisvragen over de verbinding van de publieke gezondheid met het sociale domein geïnventariseerd. De opbrengst van deze regionale veldraadpleging is groot. Meer dan 200 kennisvragen zijn opgehaald en variëren van wetenschappelijk kennis, kennis over een professionele ontwikkeling tot een passende kennisinfrastructuur. Lees meer over welke vraagstukken leven en welke aanbevelingen zijn gedaan om deze kennis landelijk en lokaal beter te verbinden en gezamenlijk beter te benutten.

Bron: ZonMw

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen