Fonds Psychische Gezondheid motiveert ongezonde stress aan te pakken

Array

Werknemers kunnen tijdens Week van de Werkstress deelnemen aan de Stress Challenge
Eén op de zeven mensen heeft last van werkstress, dat zijn meer dan één miljoen werknemers. Werkstress is daarmee beroepsziekte nummer één. Werknemers in de leeftijd van 25 tot 35 jaar hebben de meeste burn-outklachten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert daarom samen met TNO en Focal Point, van 16 tot en met 19 november de tweede editie van de Week van de Werkstress. Werknemers van de bijna 100 bedrijven die deelnemen aan de Week van de Werkstress kunnen deelnemen aan de Stress Challenge van Fonds Psychische Gezondheid. Hetzelfde geldt voor alle andere Nederlanders die deze week ongezonde stress willen aanpakken.

Stress Challenge tijdens Week van de Werkstress
Fonds Psychische Gezondheid wil voorkómen dat mensen ernstige(r) psychische problemen ontwikkelen. Daarom vindt de organisatie het belangrijk op deze manier deel te nemen aan de Week van de Werkstress. Werknemers krijgen middels de Stress Challenge concrete handvatten om hun stress aan te pakken. Van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 november krijgen deelnemers aan de Stress Challenge dagelijks een e-mail met een opdracht, informatie en tips. Lidewy Hendriks, psycholoog bij Fonds Psychische Gezondheid: “Een van de thema’s waar wij ons als organisatie op richten is het vergroten van de mentale weerbaarheid van mensen. Stress is niet per definitie ongezond, maar mensen moeten wel kunnen herstellen van stressmomenten. Als er teveel momenten zijn van stress, dan gaat het mis. Dan kan de stress zich ontwikkelen tot ongezonde stress en ook tot een burn-out. Stress hoeft niet alleen door het werk veroorzaakt te worden, maar kan een combinatie zijn met teveel stress in de privésituatie.”

100 bedrijven doen mee aan Week van de Werkstress
De Week van de Werkstress is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met TNO en Focalpoint, om het gesprek over werkstress tussen werkgevers en werknemers te stimuleren, om zo vroegtijdig werkstress en burn-out te signaleren. Al meer dan honderd bedrijven zoals bijvoorbeeld ING, EY, Capgemini en de Gemeente Den Haag besteden tijdens de Week van de Werkstress aandacht aan werkstress binnen het bedrijf. Dit loopt uiteen van (coachings) gesprekken tussen werknemers en werkgevers over werkstress, gesprekken over werkplezier en de balans tussen werk en privé, maar er wordt ook aandacht besteed aan yogaworkshops, stresstesten en bewegen tijdens de lunch.

Aanmelden voor de Stress Challenge
Iedereen kan zich aanmelden voor de Stress Challenge van Fonds Psychische Gezondheid, ook mensen die niet bij de deelnemende bedrijven aan de Week van de Werkstress werken: www.psychischegezondheid.nl/weekvandewerkstress. Aanmelden kan tot en met maandag 16 november.

 

Thema’s Week van de Werkstress

De Week van de Werkstress bestaat uit vier dagen, elk met een ander thema. Bekijk hier het overzicht per dag: www.checkjewerkstress.nl. Volg via Twitter: #Werkplezier. Volg via Facebook: Check je Werkstress

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen