Kinderen ontbijten met Kamerleden en Voorzitter in Eerste Kamer

Array

Vanochtend ontbeten drie Haagse basisschoolklassen met zo’n 20 Kamerleden en de Eerste Kamervoorzitter in de Noenzaal van de Eerste Kamer. Na een welkom van Voorzitter Ankie Broekers-Knol hielp tv-presentator Klaas van Kruistum de kinderen tijdens het gezamenlijke ontbijt met hun vragenvuur. Dit Binnenhofontbijt vond plaats in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt, dat zijn 13e editie viert. Deze week ontbijten zo’n 500.000 kinderen samen op 2.600 basisscholen en met hun burgemeester op 240 gemeentehuizen.

De bijna 50 kinderen uit groep 7 en 8 van de Prinses Ireneschool uit de Haagse wijk Transvaal hadden tal van brandende ontbijtvragen voorbereid. De school was uitgenodigd omdat hun wijk werkt met een aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht, één van de convenantpartners van Het Nationaal Schoolontbijt. Klaas van Kruistum, bekend van de tv-programma’s Klaas kan Alles, Zapplive en Checkpoint, zorgde ervoor dat de leerlingen ook echt antwoord kregen op hun vragen.
“Komt u op de fiets naar uw werk?”
Aan Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol vroeg Majid of ze kan zorgen dat elke school een gymleerkracht krijgt. Haar antwoord: “Daar gaan vooral de Tweede Kamer en de gemeenten over, maar het is natuurlijk onwaarschijnlijk belangrijk dat kinderen lekker kunnen sporten.” Genesis stelde aan PvdA-Kamerlid Diederik Samsom de vraag of hij wel elke dag ontbijt: “Nee, soms moet ik ergens vroeg zijn of heb ik me verslapen en dan schiet het erbij in. Niet ontbijten kan ik iedereen afraden. Het is echt beter om de dag te beginnen met een goed ontbijt. Ik eet dan graag een boterham met kaas.” Ahmet wilde van SP-Kamerlid Tjitske Siderius weten of ze op de fiets naar haar werk gaat. “Nou, ik woon in Zwolle, dus dat is wat ver. Ik ga altijd met de trein.” Karin Straus van de VVD kreeg van Alesandra de vraag wat ze nou het leukst vindt aan haar werk. Straus: “Met heel veel verschillende mensen kennismaken, dat is het leukst. Zoals deze ochtend met jullie allemaal!”
Lesmateriaal en convenant

Het Nationaal Schoolontbijt is naast een leuk ontbijtfeest ook leerzaam: met speciaal lesmateriaal ontdekken de kinderen dat ontbijten energie geeft, belangrijke voedingsstoffen levert, zorgt voor een goede stoelgang, helpt een gezond gewicht te houden en vooral heel gezellig is. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt vanaf dit jaar officieel ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband van het RIVM Centrum Gezond Leven, de onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen