Lancering Health Deals: regio Health Valley goed voorbereid

Array

Op maandag 16 november lanceerde minister Edith Schippers de zogenoemde Health Deals. Health Deals worden ingezet als instrument om belemmeringen die vernieuwingen in de weg staan aan te pakken. Chris Doomernik, directeur Health Valley: “Zorgaanbieders en bedrijfsleven lopen bij een innovatie soms vast in een oerwoud van instanties die vasthouden aan bestaande wet- en regelgeving. Dan kan steun van de overheid precies het verschil maken om de boel vlot te trekken.”

Eind 2013, nog voordat het ministerie van Economische Zaken (EZ) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Health Deals aankondigden, startte netwerkorganisatie Health Valley al met verschillende Health Deals. Dit deed zij in samenwerking met de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en diverse zorginstellingen. In de genoemde provincies zijn de (potentiële) Health Deals ParkinsonNet, Diabetes ketenzorg, Bionische mens en MedValue/QRS voorbereid.

Remco Hoogendijk, Sint Maartenskliniek: “De technologie ontwikkelt zich sneller dan de regels in de zorg kunnen bijbenen. Health Deals helpen daar een oplossing voor te vinden. Wij willen graag consumentenelectronica benutten in onze revalidatiezorg. Het is fijn als we daar ruimte voor krijgen.” En ook Richard van den Broek, directeur MedValue gelooft in het instrument Health Deal: “De grootse uitdaging bij innovaties is samenwerken. Een Health Deal dwingt af dat je met elkaar in gesprek gaat. Het verbindt de buitenwereld met de binnenwereld.”

Els Reeuwijk, Health Innovation Park: “De organisatie van de diabetes ketenzorg in de regio Zwolle is een goed georganiseerd netwerk van zorgprofessionals. Het kunnen uitwisselen van patiëntendata tussen zorgverleners in deze keten gaat echter moeizaam.

Dit ligt aan belemmeringen die buiten de zorgverleners liggen, de overheid speelt een cruciale rol om de belemmeringen in wet- en regelgeving weg te nemen. In de Health Deal willen we een eenheid van ICT-taal organiseren zodat de patiëntengegevens daadwerkelijk met de patient mee reizen in de keten.”

De netwerkpartners binnen Health Valley zijn dankzij de vroege start goed voorbereid om aanspraak te kunnen maken op de nu beschikbaar gekomen steun van de overheid voor medisch-technologische innovaties. Health Valley komt graag in contact met partijen in de regio die ook een Health Deal willen sluiten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen