NPCF: ‘Blijf weg van de budgetpolis’

0
960

Mensen lopen met een budgetpolis niet alleen risico’s op vergoeding maar ook op kwaliteit van ingekochte zorg. Ze kunnen te maken krijgen met een lange reistijd voor zorg. Met ziekenhuizen met zeer lange wachttijden voor zorg. En met ziekenhuizen die onder verscherpt toezicht staan, maar waar ze niet kunnen wegblijven omdat er beperkt is ingekocht.

Dat zijn de conclusies die Patiëntenfederatie NPCF trekt uit het rapport dat de Nederlandse Zorgautoriteit vorige week naar buiten bracht over het uitvoeren van de Zorgverzekeringswet in 2014.

Dat is goed gegaan op onderdelen als zorgplicht, acceptatieplicht en transparantie maar de uitkomsten van het onderzoek over de budgetpolis waren ronduit slecht.

Hierover heeft Patiëntenfederatie NPCF vandaag een brief gestuurd naar Zorgverzekeraars Nederland. Patiëntenfederatie NPCF raadt mensen aan weg te blijven van de budgetpolis omdat de kans op ongewenste bijwerkingen groot is.

Lees hier de brief die NPCF vandaag hierover naar ZN heeft gestuurd

> Kijk hier voor de NZa-rapportage

NPCF

BRONNPCF
Vorig artikelWillekeur gemeente bij eigen bijdrage brengt zorg in gevaar
Volgend artikelEU-subsidie voor UMCG-onderzoek naar vasculitis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.