UMCG kiest SUEZ voor afvalverwerking en -scheiding

Array

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) – een van de grootste ziekenhuizen in Nederland – heeft SUEZ verkozen tot partner voor de inzameling en verwerking van het grootste deel van haar afval. Belangrijke overweging – naast focus op structurele kostenreducties en CO2-reductie – voor het gunnen van de opdracht is, de continuïteitsgarantie die SUEZ geeft aan het UMCG en de kwaliteit van het aanbestedingstraject. Gedurende het proces van het managen van alle afvalstromen garandeert SUEZ dat UMCG ongestoord alle aandacht aan zorg voor de patiënten en wetenschappelijk onderzoek kan blijven besteden. Die garantie wordt kracht bijgezet door de aanstelling van een ‘on site’ medewerker van SUEZ die tijdens de contractperiode dagelijks in het ziekenhuis aanwezig is om alles, samen met medewerkers van het UMCG, in goede banen te leiden. Van het inzamelen en registreren van gevaarlijk afval, het bevorderen van afvalscheiding tot het legen van vetputten; SUEZ biedt ter plekke ondersteuning. Deze on site service is een noviteit in de ziekenhuisbranche.

Het UMCG is het centrum voor hooggespecialiseerde medische behandelingen voor o.a. de ruim drie miljoen inwoners van Noord-Nederland. De ruim 12.500 medewerkers – UMCG is de grootste werkgever van Noord-Nederland – werken in ondermeer de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus o.a. ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. Voor sommige, uiterst complexe behandelingen is het UMCG zelfs het enige ziekenhuis in Nederland. Het fundamenteel en klinisch onderzoek van het UMCG behoort tot de internationale, wetenschappelijke top.

Korte lijnen
SUEZ heeft drie van de in totaal vier percelen gewonnen waarvoor het UMCG een tender heeft uitgeschreven. Aaldert Slot, senior inkoper van het UMCG legt uit waarom SUEZ als partner is gekozen. “Kwaliteit van zorg en veiligheid voor onze patiënten staan in ons centrum voorop. Van onze partners en leveranciers vragen wij om die aspecten in hun dienstverlening te waarborgen. SUEZ heeft die vraag, in het aanbestedingstraject, het beste ingevuld. Niet alleen op prijs en gewenste CO2-reductie, maar vooral op de waarborgen die ze biedt in de continuïteit van onze zorg, waarbij afvalinzameling en –verwerking met een minimale verstoring van onze processen gepaard gaat. Door de on site ondersteuning zijn de lijnen kort en zijn oplossing letterlijk voorhanden.”

Korte lijnen
“We zijn er trots op één van de grootste ziekenhuizen van Nederland in de komende jaren te mogen ondersteunen en vooral op het feit dat de kwaliteit van onze inschrijving de doorslag gaf. Zo gaan we het UMCG helpen bij het verduurzamen van haar afvalbeheer, onder andere door een proef met het scheiden van afvalstromen aan de bron. We brengen de huidige situatie in kaart door al het afval per afdeling en per locatie te wegen en te registreren, waarna we met gerichte maatregelen die hoeveelheden willen terugbrengen. Onze on site medewerker zal in dit proces een stimulerende rol hebben”, vertelt Nick van der Zouw, key accountmanager van SUEZ. ”Op deze manier werken we aan onze ambitie om het afval van vandaag, grondstof te laten zijn voor de producten van morgen. Hiermee dragen wij bij aan onze missie om natuurlijke hulpbronnen te beschermen en uitputting van deze bronnen voorkomen. Zo helpen wij onze klanten bij het bereiken hun doelen op het gebied van duurzaamheid.”

Over SUEZ (voorheen SITA)
We staan aan de vooravond van de grondstoffenrevolutie. In een wereld die geconfronteerd wordt met bevolkingsgroei, toenemende urbanisatie en schaarste van natuurlijke hulpbronnen, is het veilig stellen, optimaliseren en hernieuwen van hulpbronnen essentieel voor onze toekomst. SUEZ (Paris: SEV, Brussels: SEVB) richt zich op de bescherming van deze natuurlijke hulpbronnen en levert jaarlijks wereldwijd drinkwater aan ruim 92 miljoen mensen, biedt 65 miljoen personen diensten voor de behandeling van afvalwater, zamelt van bijna 50 miljoen mensen het afval in, recyclet 14 miljoen ton afval en produceert 5.138 GWh lokale en hernieuwbare energie. Met 80.990 medewerkers is SUEZ aanwezig op alle vijf de continenten en is daarmee een belangrijke speler in het duurzaam beheer van hulpbronnen. In 2014 genereerde SUEZ op een totale omzet van ruim 14,3 miljard euro. SUEZ is sinds 2009 genoteerd op de Dow Jones Sustainability Index.

In Nederland is SUEZ Recycling & Recovery actief op het gebied van het inzamelen, verwerken, recyclen en hergebruik van afval en biedt op die onderdelen verschillende algemene diensten en specialistische services.  SUEZ bedient hiermee circa 530.000 Nederlandse huishoudens en ongeveer 80.000 bedrijven en andere organisaties.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen