Amphia bereikt overeenstemming met banken over financiering nieuwbouw

Array

Amphia heeft met een bankenconsortium bestaande uit de ING, BNG Bank en Rabobank overeenstemming bereikt over de financiering van de nieuwbouw van het ziekenhuis. In 2019 opent het nieuwe, moderne ziekenhuis aan de Molengracht in Breda haar deuren.

Olof Suttorp, voorzitter van de Raad van Bestuur van Amphia is blij met deze belangrijke mijlpaal: “Met de financieringsovereenkomst geven de banken namelijk aan vertrouwen te hebben in de sterke positie van ons ziekenhuis binnen de gezondheidszorg in Nederland”.

Vanaf 2019 zullen dagelijks zo’n 4.200 patiënten gebruik maken van de nieuwe hoofdentree. Duurzaamheid en flexibiliteit zijn sleutelbegrippen in de bouw. ”We bouwen een nieuwe zorglocatie die het mogelijk maakt om ook in de toekomst op veranderingen in de zorg in te kunnen spelen. Tegelijkertijd willen wij een veilige en plezierige omgeving bieden voor zowel patiënten als onze medewerkers. Met het tekenen van de overeenkomst, kunnen we hier eindelijk met elkaar mee aan de slag”, aldus Olof Suttorp.

Remco Djamin, voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB-A): “Als medisch specialisten kijken wij uit naar de nieuwbouw van het ziekenhuis en investeren hier dan ook in mee. Het nieuwe ziekenhuis in Breda biedt complexe medisch specialistische zorg en er is volop aandacht voor hoogwaardig onderzoek en diagnostiek. Als artsen biedt ons dat de ruimte om te doen waar wij goed in zijn, namelijk samen zorgen voor de gezondheid van onze patiënten.”

Feiten en cijfers
Met de nieuwbouw krijgt Amphia er straks 75.000 m2 bij. Samen met de bestaande zorglocatie aan de Molengracht ontstaat er een nieuw ziekenhuis van 128.000 m2. Dat is 30% reductie ten opzichte van de huidige oppervlakte van de gebouwen aan de Molengracht en de Langendijk. Doordat het totale zorgaanbod en de ondersteunende diensten niet langer op twee locaties in Breda worden aangeboden, wordt ruimte bespaard. De nieuwbouw biedt ruimte voor 572 eenpersoonskamers. In totaal heeft het ziekenhuis straks 22 operatiekamers. Met het totale nieuwbouwproject van Amphia is een bedrag van zo’n 225 miljoen euro gemoeid.

Planning
Nu de financiering definitief is, worden de vervolgstappen direct gezet:

  • Verleggen van kabels en leidingen op het Amphia terrein Molengracht.
  • Start van infrastructurele aanpassingen door de Gemeente Breda, waaronder de aanleg van een nieuwe weg over het voormalig Jeka-terrein.
  • Bomenkap.181215 Raad van Bestuur ondertekent financiele overeenkomst nieuwbouw Amphia_02

Recente artikelen