Digitale geboorteaangifte in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Ouders kunnen de geboorte van hun kind digitaal aangeven vanuit het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Via een iPad, aangeboden door Bestuursdienst Ommen-Hardenberg kunnen nieuwe ouders een geboorteaangifteformulier invullen. Als de aangifte online gebeurt, moet nu nog binnen drie werkdagen na de geboorte de handtekening onder de geboorteaangifte gezet worden. Dat kan op afspraak in het gemeentehuis. In de toekomst kan de handtekening mogelijk ook digitaal gezet worden, zodat een bezoek aan het gemeentehuis niet meer nodig is. Hiervoor moet een wet worden aangepast, het kan echter nog wel een jaar duren voordat dit geregeld is.

Voorlichtingsavond voor zwangeren
Voor toekomstige ouders organiseert de Saxenburgh Groep op dinsdag 26 januari 2016 wederom een voorlichtingsavond. De voorlichting is bedoeld om aanstaande ouders voor te bereiden op de komst van de baby bij een eventuele ziekenhuisopname. Zeker een aanbeveling voor mensen die van plan zijn om in het ziekenhuis te bevallen. Belangstellenden zijn van 20.00 uur tot 22.00 uur van harte welkom in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Deelname is gratis.

Het doel van deze avond is de aanstaande ouders goed te informeren, zodat er uiteindelijk met een goed gevoel op de zwangerschap en bevalling kan worden teruggekeken. Een verloskundige van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis en twee gespecialiseerde kraamverpleegkundigen leggen alles rustig en duidelijk uit aan de aanstaande ouders en er is voldoende mogelijkheid om vragen te stellen.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de voorlichting:
• Wanneer moet ik bellen naar de verloskundige of het ziekenhuis
• Het verloop van een bevalling
• Pijnbestrijding rond de bevalling
• Keizersnede
• Uitleg over voeding voor de baby

Voor vragen of inlichtingen kunt u contact opnemen met het secretariaat Gynaecologie van 9.30 uur – 11.30 uur. Tel: (0523) 27 63 74. Belangstellenden voor de voorlichtingsavond kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website: www.saxenburgh.nl, Ziekenhuiszorg, Patiënten, Specialismen, Gynaecologie en verloskunde. Onderaan de pagina staat het aanmeldingsformulier. Ook kunt u een mail sturen naar: j.hiddink@sxb.nl

Bron: Saxenburgh Groep