BTKzorg en BTK Kraamzorg verzekeren zich van nieuwe ISO-certificering

Organisaties voldoen weer aan de strengste kwaliteitseisen
BTK Kraamzorg en BTKzorg zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Want na een drie dagen durend onderzoek heeft deze kraamzorg- en thuiszorgorganisatie de zekerheid gekregen dat ze het ISO-certificaat hebben behouden. De nieuw verworven certificering geldt tot september 2018.

“We voldoen weer aan alle strenge normen”, stellen directeuren Hendrie Brunink van BTK Kraamzorg en Marloes Ottenhof van BTKzorg met genoegen vast. “Niet dat we daaraan hadden getwijfeld maar nu hebben we opnieuw de zekerheid dat het allemaal goed is wat we doen. Een mooie opsteker in het prille jaar.”

‘Zeg wat je doet. Doe wat je zegt en bewijs het’. Dat zijn drie belangrijke items waar een organisatie streng op gecontroleerd wordt bij een ISO-certificering. Deze certificering bestaat altijd uit verschillende onderdelen, waarbij een onafhankelijke partij – Loyds in dit geval – vaststelt of het kwaliteits-managementsysteem aan alle normeisen voldoet. En dat gebeurt via een audit die begin januari gedurende drie dagen plaatsvond. Bij deze intensieve check worden verschillende documenten onderzocht en worden gesprekken gevoerd met medewerkers variërend van directie, managers en teamleiders tot kraamverzorgenden, huishoudelijke medewerkers, verpleegkundigen & verzorgenden en klanten.

Vanuit het hart
Hendrie Brunink: “Naast een hoop positieve geluiden hebben we ook feedback gekregen. Belangrijkste tip was om onze processen makkelijker in te richten zodat we nog beter kunnen doen waar we goed in zijn: zorg vanuit het hart. Super dat deze tip komt op het moment dat we al in verschillende werkgroepen bezig zijn om hier maximaal invulling aan te geven.”

Hendrie Brunink beschouwt het behoud van het ISO-certificaat als een groot compliment voor de medewerkers en voor het beleid van BTK Kraamzorg.” Kort voor de jaarwisseling werd ze daarin al bevestigd doordat een onderzoek aantoonde dat er bij BTK sprake is van een hoge klanttevredenheid. Marloes Ottenhof: “Ik ben hier erg blij mee en trots op temeer omdat BTK enorm is gegroeid de afgelopen jaren. Desondanks hebben we het kwaliteitsniveau vast kunnen houden.”

Bron: BTKzorg en BTK Kraamzorg