IJsselland Ziekenhuis lanceert handige folder app

Array

‘Mag ik u de folder mailen?’
Het IJsselland Ziekenhuis lanceert vandaag de gloednieuwe IJsselland folder app. Het is een handige tool waarmee patiënten de informatie over hun onderzoek of operatie eenvoudig digitaal kunnen ontvangen, lezen en delen met vrienden en familie. Patiënten kunnen kiezen of ze liever een papieren of digitale folder willen ontvangen.
De folder app kan vanaf ieder apparaat met een internetverbinding worden gebruikt.

Veel patiënten vinden het tegenwoordig makkelijk een patiëntfolder digitaal bij de hand te hebben. Een papieren exemplaar raakt kwijt of veroudert. Met de folder app is altijd de meest recente patiënteninformatie bij de hand op smartphone, tablet of pc. Eenvoudig te lezen, als favoriet te markeren of door te sturen aan vrienden of familie.

‘Mag ik u de folder mailen?’ is daarom vanaf heden één van de vragen die een patiënt kan verwachten, als hij/zij voor een onderzoek of operatie naar het IJsselland Ziekenhuis komt.

‘We zeggen met nadruk ’mag’, want we zijn een seniorvriendelijk ziekenhuis en we willen niemand – jong of oud – de digitale informatie opdringen; het is echt als service bedoeld’, aldus Karin Dekker, hoofd patiëntenvoorlichting van het IJsselland Ziekenhuis.

220.000 folders per jaar
Per jaar worden ongeveer 220.000 IJsselland folders verstrekt. Een duizelingwekkend aantal, dat met de komst van de folder app eenvoudig naar beneden kan. Het ziekenhuis hoopt met deze service dan ook bij te dragen aan een flinke papierbesparing en daarmee tevens het milieu minder te belasten.

Demo van de webapp
De nieuwe folder app is een zogenoemde webapp. Er hoeft geen speciale software te worden geïnstalleerd en je kunt er vanaf elk apparaat met een internet verbinding bij; dit brengt vele voordelen met zich mee.
De folder app is ook gekoppeld aan de website van het IJsselland Ziekenhuis; www.ysl.nl. Via de link ‘patiëntenfolders’, wordt in de korte demo uitgelegd hoe de folder app werkt. Ook wordt uitgelegd hoe je een snelkoppeling op het startscherm van een smartphone of tablet kunt maken, zodat de app altijd direct bij de hand is.

unnamedKeuze aan de patiënt: papier en/of digitaal.

 

Bron: IJsselland Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen