NAH café on tour

Maandelijks is in Hardenberg het NAH café. Om ook mensen buiten Hardenberg de mogelijkheid te geven dit café te bezoeken, gaan we twee keer per jaar “on tour”. Op woensdag 10 februari verwelkomen we u graag in Ommen in zalencentrum de Kern.

Heeft u Niet Aangeboren Hersenletsel door een ongeval, beroerte of tumor of bent u partner, mantelzorger, vriend of gewoon belangstellende? Dan bent u op 10 februari van harte welkom in NAH Café Vechtdal in zalencentrum de Kern, Bouwstraat 23, 7731 CP Ommen. Het thema van deze avond is: ‘NAH; de oorzaken en gevolgen’. Gedragswetenschapper E. van Meurs, werkzaam bij InteraktContour, zal u hierover meer vertellen en vragen beantwoorden. Inloop is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur start de bijeenkomst, de avond eindigt rond 21.30 uur.

De afkorting NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel. In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 130.000 (nieuwe) mensen te maken met een of andere vorm van hersenletsel. Vaak is hersenletsel aan de buitenkant niet te zien. Hierdoor lijken de gevolgen vaak niet zo ernstig voor de buitenwereld, maar niets is minder waar. Dat maakt het vaak juist zo lastig. Niet alleen de betrokkene zelf krijgt te maken met problemen, keuzes en veranderingen. Ook de naaste omgeving vindt het moeilijk om met deze veranderingen om te gaan.

Het NAH café is een initiatief van de Saxenburgh Groep, InteraktContour, Carinova Thuiszorg, Carinova Mantelzorg Ondersteuning, Hersenletselteam Overijssel, Afasievereniging Nederland, MEE IJsseloevers, Vereniging cerebraal, CVA Vereniging Samen Verder en Dimence.

Bron: Saxenburgh Groep