Uitreiking Briljante Mislukkingen Award Zorg 2016

Array

Donderdagmiddag 10 maart wordt de Briljante Mislukkingen Award Zorg 2016 uitgereikt. Voorafgaand aan deze uitreiking is een symposium over het lerend vermogen van de zorg.

Tijdens deze middag worden de genomineerde Briljante Mislukkingen gepresenteerd. Daarnaast geven Erik Gerritsen (secretaris-generaal, ministerie VWS), Norbert Hoogers (voorzitter Zilveren Kruis) en Wouter Hart (Verdraaide organisaties) hun visie op Briljante Mislukkingen in de zorg.

Lerend vermogen
Mislukkingen worden in de wereld van onderzoek en innovatie vaak omgeven met gêne. Onterecht, want een falend project is lang niet altijd het gevolg van ondoordacht denken en handelen. Onderzoek dat iets heel anders oplevert dan werd verwacht, kan nog steeds heel waardevol zijn. Daarnaast blijkt uit de gemaakte fouten vaak hoe een project de volgende keer beter opgezet kan worden. Kortom: mislukkingen zijn een rijke inspiratiebron. Als partijen in de zorg eerlijk zijn over hun ‘fouten’ en hun ervaringen delen, krijgt het lerend vermogen in de sector een stevige impuls. Met de uitreiking van de Award wil het Instituut voor Briljante Mislukkingen in samenwerking met ZonMw en partners in de sector hiertoe een bijdrage leveren.

Aanmelden
Het symposium is donderdag 10 maart van 13.30 u tot 17.30 u in het Congrescentrum Zilveren Kruis in Zeist. Na afloop is er gelegenheid om de sprekers en andere zorgprofessionals te spreken onder het genot van een drankje.  Geïnteresseerd om erbij aanwezig te zijn? Meld u dan nu aan.

Bron: ZonMW

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen