Franciscus Gasthuis & Vlietland en MSB Franciscus sluiten meerjarenovereenkomst met elkaar

Op dinsdag 9 februari 2016 werden twee belangrijke mijlpalen bereikt: de twee Medisch Specialistisch Bedrijven van Franciscus Gasthuis & Vlietland fuseerden, waardoor alle vrijgevestigde artsen van het ziekenhuis zijn verenigd in MSB Franciscus. Daarnaast tekenden de Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland en MSB Franciscus gezamenlijk een meerjaren dienstverleningsovereenkomst. Het ziekenhuis en het MSB van Franciscus Gasthuis & Vlietland laten zien dat het samenwerkingsmodel werkt.

De meerjarenovereenkomst geldt voor de periode van 2016 tot en met 2018. Het doel van de overeenkomst is het concreet maken van financiële afspraken. Het bevestigt dat er gezamenlijk wordt gewerkt aan kwalitatief goede zorg voor een goede prijs.

Eldert Boudesteijn, anesthesioloog-intensivist en voorzitter MSB Franciscus, legt uit: ‘Nu er één MSB is, is er voor onze vakgroepen geen hinder meer om de zorg optimaal in te richten. Op die manier zorgen we dat 1+1 uitkomt op 3. De samenwerking met de Raad van Bestuur is heel goed. Dat maakt dat we samen de synergie kunnen zoeken.’

‘Snel en in goede harmonie’
René de Witte, radioloog en vice-voorzitter MSB Franciscus: ‘Het is bijzonder dat wij dit zo snel, namelijk binnen een jaar, en in goede harmonie met de Raad van Bestuur voor elkaar hebben gekregen.’ ‘Ik ben ontzettend blij met de fusie van het MSB’, vult Roos van Erp-Bruinsma, voorzitter Raad van Bestuur aan. ‘Dit is heel belangrijk voor de toekomst van het ziekenhuis. De samenwerking met het MSB is plezierig, constructief en toekomstgericht. Het begrip ‘samen’ staat zeker centraal.’

PERSBERICHT_met_foto_-_Franciscus_Gasthuis___Vlietland_en_MSB_Franciscus_sluiten_meerjarenovereenkomst_met_elkaar_-_redactie_medicalfacts_gmail_com_-_Gmail

Eldert Boudesteijn, anesthesioloog-intensivist en voorzitter MSB Franciscus en Roos van Erp-Bruinsma, voorzitter Raad van Bestuur, ondertekenen samen de meerjarenovereenkomst.

Wat is een MSB?
De vrijgevestigde artsen hebben zich (binnen ieder ziekenhuis) verenigd in een Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB). MSB’s zijn ontstaan na de invoering van integrale bekostiging. Sindsdien wordt de bekostiging van zorg namelijk als één bedrag aan het ziekenhuis betaald. Om het bedrag goed te verdelen tussen ondermeer het ziekenhuis en vrij gevestigde artsen, werken het MSB en ziekenhuisbestuur nauw samen. Het is absoluut noodzakelijk dat er in goed overleg afspraken worden gemaakt. Dit is het geval in Franciscus Gasthuis & Vlietland, nu de meerjarenovereenkomst een feit is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen