Productie Aspen Oss verplaats, 140 voltijdbanen verdwijnen met goed sociaal plan

Array

Grote delen van de farmaceutische en chemische productie van Aspen Oss worden van de locatie Moleneind in het centrum van Oss overgebracht naar de modernere faciliteiten op De Geer in het buitengebied van de stad en naar bedrijven binnen het netwerk van Aspen. Het personeel is donderdagmiddag geïnformeerd in theater De Lievekamp in Oss. Volgens Aspen en de vakbond is er een goed sociaal plan voor de 140 medewerkers. De nadruk van het sociaal plan ligt op ondersteuning van werk-naar-werk. Het streven is de reorganisatie eind 2017 af te ronden. De plannen zijn ter advies voorgelegd aan de ondernemingsraad van Aspen Oss.
Aspen nam in 2013 een deel van MSD, het vroegere Organon, over. Grote delen van de chemische productie zullen van de locatie Moleneind in het centrum van Oss worden overgebracht naar de modernere faciliteiten op De Geer in het buitengebied van de stad en naar bedrijven binnen het netwerk van Aspen. De locatie in het centrum van Oss was volgens het bedrijf verouderd. ‘De locatie is nu nog veilig, maar op middellange termijn niet meer. Voor de toekomst zouden grote investeringen noodzakelijk zijn geworden’, zegt een woordvoerder.

Door de reorganisatie zullen de productielocaties van Aspen in Brabant ‘toekomstbestendig’ zijn, zegt directeur Eveline Hogenkamp van Aspen Oss. Ze zegt het te betreuren dat de reorganisatie alleen gerealiseerd kan worden met het verdwijnen van arbeidsplaatsen.

Volgens de organisatie is er een goed sociaal plan voor de 140 medewerkers, waarbij de nadruk ligt op ondersteuning van werk-naar-werk. Het streven is de reorganisatie eind 2017 af te ronden. De plannen zijn ter advies voorgelegd aan de ondernemingsraad van Aspen Oss.

Vakbond CNV Vakmensen spreekt ook van een goed en degelijk sociaal plan. De focus op de locatie Moleneind zal liggen op biochemische producten en een aantal specifieke chemische producten. Op De Geer zal de resterende chemische productie worden geconcentreerd.

De jongste reorganisatie maakt Aspen Oss sterker, stelt directeur Hogenkamp. ‘Deze reorganisatie zal ons echter helpen onze positie te verstevigen als gerenommeerde speler in de markt voor actieve farmaceutische ingrediënten. Wij zullen met onze grote kennis en expertise de ontwikkeling, productie en de kwaliteit van deze ingrediënten verder uitbreiden.’

De locatie in het centrum van Oss zal nog niet worden gesloten. Nu de chemische productieactiviteiten er aanzienlijk worden verminderd, zal de focus van deze vestiging komen te liggen op biochemische producten en enkele specifieke chemische producten.

 

 

De activiteiten van Aspen in haar vestiging in Boxtel zullen niet worden beïnvloed door deze reorganisatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen