Doe mee aan de ‘Dutch Hacking Health’! 20 – 22 mei

Array

Een innovatief idee of brandende wens op het gebied van gezondheidszorg? Het Dutch Hacking Health-weekend biedt het podium om dat idee werkelijkheid te laten worden. In een creatieve snelkookpan gaan programmeurs, ondernemers, zorgprofessionals en patiënten aan de slag om digitale zorgoplossingen te bedenken. Van vrijdag 20 mei tot en met zondag 22 mei vindt de Maastrichtse variant van de zogenoemde ‘zorghackaton’ plaats, georganiseerd door het Maastricht UMC+

Een innovatief idee of brandende wens op het gebied van gezondheidszorg? Het Dutch Hacking Health-weekend biedt het podium om dat idee werkelijkheid te laten worden. In een creatieve snelkookpan gaan programmeurs, ondernemers, zorgprofessionals en patiënten aan de slag om digitale zorgoplossingen te bedenken. Van vrijdag 20 mei tot en met zondag 22 mei vindt de Maastrichtse variant van de zogenoemde ‘zorghackaton’ plaats, georganiseerd door het Maastricht UMC+.

Drie dagen lang in een creatieve snelkookpan om zorginnovatie mogelijk te maken: van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei vindt in Nederland de Dutch Hacking Health plaats. Doel: samen innovatieve oplossingen bedenken voor gezondheid en zorg. Het is voor het eerst dat een zogeheten ‘zorghackathon’ landelijk wordt georganiseerd met evenementen in verschillende steden, waarbij programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgprofessionals en patiënten samen creatieve zorgoplossingen bedenken. Het Maastricht UMC+ is één van de deelnemende partijen.

Onder de naam ‘Hacking Health’ worden wereldwijd evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarbij in een korte tijd slimme oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Het Maastricht UMC+ heeft zorginnovatie hoog op de agenda staan en stimuleert het ontwikkelen van creatieve en nieuwe ideeën en oplossingen in de gezondheidszorg. Dutch Hacking Health biedt daarbij een bijzonder platform om zorginnovatie te faciliteren en geeft tevens handvaten om te leren welke factoren belangrijk zijn om een inspirerende innovatiecultuur te creëren in een bijzondere samenwerking tussen zorgprofessionals, patiënten, ICT en andere partijen.

Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, Maastricht UMC+, UMCG, Radboudumc) en één technische universiteit (TU Delft).

 

Vrijdag 20 mei 2016

Aanvang: 17.30u
Einde: 22.00u
Programma:
Welkom
Pitch Clinics
Pitches & samenstellen teams
Diner
 

Zaterdag 21 mei 2016
Aanvang: 07.30u
Einde: 21.00u
Programma:
Ontbijt
Hacking
Lunch
Intermezzo Hacking
Diner
Hacking

 

Zondag 22 mei 2016
Aanvang: 07.30u
Afsluiting 17.00u
Programma:
Ontbijt
Uitwerken idee & concept
Lunch
Voorbereiding en presentatie idee
Prijsuitreiking
Borrel

 

Informatie voor de deelnemers

  • We streven per team naar een optimale mix van kennis: patiënt – arts – student – programmeur – designer.
  • Het maximaal aantal deelnemers is 100 personen. Bij meer inschrijvingen maken wij een selectie o.b.v. een afgewogen mix per team.
  • Bring your own device voor het programmeren, ontwikkelen en design van het idee.
  • Elk team kan gebruik maken van een van de mentoren.
  • Alles rondom IP wordt binnen de teams zelf geregeld, de organisatoren zijn dus geen eigenaar van de ideeën. Wel vragen we vaak een ‘right of first refusal’.
  • Het inschrijfgeld voor dit weekend is 25 Euro p.p. te betalen bij inschrijving.
  • Parkeren en overnachten is voor eigen rekening. Afhankelijk van het aantal verzoeken kunnen wij prijsafspraken maken. Meer informatie hierover volgt.

Locatie:

EM-TRAC
Gaetano Martinolaan 75 – nivo 4
6229 GS Maastricht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen