Nieuwe chirurg voor Mammacentrum Treant Zorggroep

Array

Met ingang van 1 juni is dr. Jaap de Vries een dag per week verbonden aan het nieuwe Mammacentrum van Treant Zorggroep in Hoogeveen. Het Mammacentrum is voor de diagnostiek en behandeling van borstafwijkingen, in het bijzonder van borstkanker. Dr. de Vries is chirurg oncoloog en universitair hoofddocent bij het UMCG en een gerenommeerd chirurg op het gebied van borstkankerbehandeling. Daarnaast is hij sinds 2002 director van het WHO Collaborating Center for Cancer Education. In 2015 was hij winnaar van de UMCG Onderwijs- en Opleidingsprijs.

Jaap de Vries is, na Léonie Smit, de tweede chirurg die in korte tijd het team van mammachirurgen van Treant Zorggroep komt versterken. Omdat hij ook verbonden is aan het UMCG, draagt hij met zijn kennis en ervaring bij aan een optimale patiëntenzorg bij borstkanker. Met de aanstelling van De Vries worden ook de banden met het UMCG versterkt, wat wederom de patiëntenzorg en de kennisoverdracht aan zijn collega-behandelaars ten goede komt.

Treant Zorggroep en de chirurgen in het bijzonder zijn erg blij met de komst van dr. de Vries. “Grote centra waar de diagnostiek rondom de mammapathologie (ziekten van de borst) is geconcentreerd worden volgens ons de toekomst” aldus Frank Kroezen, voorzitter van de vakgroep Chirurgie van Treant. “Wij denken dat we in Hoogeveen kunnen uitgroeien tot een van deze expertisecentra. Een directe verbinding met een academisch centrum zoals het UMCG is daarbij van grote toegevoegde waarde voor zowel de patiënten als ons personeel.”

Mammacentrum

In het Mammacentrum van Treant Zorggroep wordt alle kennis van en ervaring met borstkankerzorg gebundeld, om daarmee de best mogelijke diagnostiek en behandeling van borstkanker in Noord-Nederland mogelijk te maken. Naast alle medische kennis hebben de zorgprofessionals van het centrum veel aandacht voor het psychische en sociale welbevinden van de patiënt.

Bron: Treant Zorggroep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen