Vertrek Marc Veldhoven, voorzitter Raad van Bestuur ZuidZorg

Array

Marc Veldhoven, voorzitter van de Raad van Bestuur van ZuidZorg, heeft besloten om per 1 januari 2017 met pensioen te gaan. Deze beslissing is tot stand gekomen in goed overleg met de Raad van Toezicht van ZuidZorg. De Raad van Toezicht heeft respect voor dit besluit en waardeert de wijze waarop de heer Veldhoven zich altijd heeft ingezet voor ZuidZorg.

De Raad van Toezicht heeft zich beraden op de ontstane situatie. De Raad heeft vervolgens Charles Laurey, thans reeds lid van de Raad van Bestuur, gevraagd en bereid gevonden om per 1 januari 2017 als eenhoofdige Raad van Bestuur de bestuursverantwoordelijkheid voor ZuidZorg voorlopig op zich te nemen, daarbij ondersteund door het bestaande directieteam. In lijn hiermee zal Marc Veldhoven in de loop van de tweede helft van 2016 geleidelijk aan al zijn bestuurlijke portefeuilles gereed maken voor overdracht aan Charles Laurey. De Raad van Toezicht is van mening dat hiermede de bestuurlijke continuïteit van ZuidZorg is gewaarborgd. In de komende periode wordt, op basis van een strategische analyse, bezien hoe de Raad van Bestuur definitief vorm zal krijgen voor de langere termijn.

Na bijna 6 jaar gaat Marc Veldhoven ZuidZorg verlaten. Er is veel gebeurd in deze 6 jaar. Het zorgstelsel is sterk veranderd de afgelopen jaren. ZuidZorg heeft zich moeten aanpassen aan totaal andere en nieuwe omstandigheden en heeft dit voornamelijk gerealiseerd door afslanking van overhead en management en verhoging van de productiviteit. ZuidZorg heeft zich moeten omvormen tot de systeemaanbieder van zorg in de regio Zuidoost-Brabant. Dit alles met behoud van de hoge kwaliteit die men van ZuidZorg gewend is. De Raad van Toezicht is Marc Veldhoven dankbaar voor de bijdrage die hij aan deze transformatie heeft geleverd. De Raad wenst hem alle goeds voor de toekomst.

ZuidZorg
ZuidZorg is een ervaren thuiszorgorganisatie in Zuidoost-Brabant. Met onze 7 bedrijfsonderdelen, Hulp Thuis, Zorg Thuis, Kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg, ZuidZorg Extra, Winkel en Dieet, bieden wij verschillende zorgdiensten en aanvullende activiteiten aan voor jong en oud. ZuidZorg stimuleert gezondheid en zelfstandigheid in buurten, wijken en dorpen. Met meer dan 40 locaties en 200 wijkteams zijn wij altijd vertrouwd dichtbij. Door het leveren van zorg aan huis en het stimuleren van zelfredzaamheid, wil ZuidZorg bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen die dat nodig hebben. Dat doen we zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Bron: ZuidZorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen