PENTAX Medical presenteert voorproefje van geavanceerd ENT-endoscopiesysteem

Array
PENTAX Medical presenteert een voorproefje van zijn nieuwste, geavanceerd ENT-endoscopiesysteem tijdens het 11e European Laryngological Society congres

PENTAX Medical presenteert vandaag DEFINA, een nieuw geavanceerd HD-beeldplatform voor een betere KNO-diagnose en behandeling binnen de markten van Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Deze presentatie werd, op 8 juni 2016, gehouden voor een geselecteerde groep artsen en partners voorafgaand aan de 11e editie van het European Laryngological Society congres in Porto Antico di Genova, Italie.

Het nieuwe DEFINA(TM) endoscopiesysteem beschikt over hoogwaardige VNL-J10 HD endoscopen die ontworpen zijn voor alle geavanceerde, flexibele endoscopische KNO-onderzoeken. De DEFINA(TM) HD-videoprocessor is uitgerust met i-scan beeldtechnologie. Het systeem was tijdens het congres beschikbaar voor live demonstraties en gesprekken met onze experts.

Door de combinatie van een heldere en scherpe beeldkwaliteit en een verwerkingstechnologie die een verbeterd i-scan beeld realiseert, maakt het nieuwe DEFINA(TM) systeem een breed scala aan KNO-toepassingen mogelijk. Daartoe behoren onder andere geavanceerde diagnostiek, de beoordeling van een slikactie met behulp van een videoscoop (FEES), en functionele video-stroboscopieonderzoeken.

DEFINA(TM) beschikt over de nieuwste HD chiptechnologie, een verbeterd design van de distale tip voor een betere lichtverspreiding. Bovendien biedt het systeem uitstekende behandelingsopties door het werkkanaal in de VNL15-J10 endoscoop.

Het comfort voor de patient is sterk verbetert door de VNL8-J10 endoscoop met zijn dunne buitendiameter (2,9mm). De distale tip loopt spitser toe (tot aan 2,4mm), waardoor de scopen gemakkelijker ingebracht kunnen worden, terwijl de endoscoop ook heel gemakkelijk te hanteren is door het gebruiksvriendelijk en ergonomisch ontworpen handvat en de flexibele lichtgeleidingskabel.

DEFINA(TM) beschikt over de nieuwste technologie en het nieuwste design om een betere diagnose en behandeling te verzekeren die veilig en betrouwbaar is. Door het nieuwe design van het instrumentkanaal, bij de VNL15-J10, kunnen endoscopische instrumenten vlot ingebracht worden. De gescheiden licht / beeldkabel maakt een stroboscopisch onderzoek mogelijk. Voor een betere garantie van de veiligheid voor zowel de patient als de gebruiker is het systeem voorzien van een innovatief, disposable, ontworpen zuigventiel. Tevens zijn de endoscopen STERRAD ^(R) compatibel waardoor het hoogste niveau van hygiene en hergebruik mogelijk wordt.

Dr. Guido van den Broek, Radboud UMC, Nijmegen, Nederland: “Deze nieuwe generatie video-endoscopen levert een beeldkwaliteit op die beter is dan de vorige serie, door de nieuwe chiptechnologie is de buitendiameter van de endoscoop nog kleiner geworden. Als gevolg hiervan zijn het comfort en de acceptie van de endoscoop door de patient aanzienlijk gestegen.”

Rainer Burkard, President PENTAX Medical EMEA: “Dit is nog maar een lancering van onze belangrijkste producten in 2016. We waren al een tijd pioniers op het gebied van KNO-endoscopie, en dit nieuwe systeem betekent weer een belangrijke stap voorwaarts in de verbetering van het beeld en comfortniveau voor de patient en de diagnostische mogelijkheden voor de arts.”

Bron: PENTAX Medical
Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20160620005532/nl/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen