Muggen: vervelend of gevaarlijk?

Array
Waarom word jij helemaal lek geprikt door een mug en een ander niet? Kunnen malaria muggen naar Nederland komen? Heeft die vervelende mug eigenlijk wel nut? Maandag 4 juli zullen Wageningen UR wetenschappers Arnold van Vliet en Sander Koenraadt antwoord geven op deze en nog veel meer vragen over muggen.

Feiten en fabels muggen

Arnold van Vliet zal je alles vertellen over de biologie van de mug, de rol van klimaat en overlast die wij van muggen ervaren. Daarna gaat Sander Koenraadt verder in op de feiten en fabels rond de risico’s van ziekte overdracht via muggen. Tijdens de pauze en na het college zullen er demonstraties zijn en is er ook gelegenheid om je vragen te stellen aan de wetenschappers.

Dit college is bedoeld voor een algemeen publiek en onderdeel van de Wageningen Dialogues.

Je kunt het college bijwonen in CineMec Ede. Kaartjes zijn te verkrijgen voor €4,50 via de website van CineMec.

Georganiseerd doorWageningen UR
Datumma 4 juli 2016
Tijd19:30 tot en met 22:30
LocatieCineMec, Laan der Verenigde Naties 150, Ede
Programma

  • 19:30 20:00 Ontvangst
  • 20:00 20:30 Start college
  • 20:30 21:00 Pauze en demonstraties
  • 21:00 21:30 Vervolg college
  • 21:30 22:30 Demonstraties en napraten

Bron: WUR

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen