Deal: regionale succesvolle eHealth initiatieven nationaal inzetten

Array

Op 6 juni organiseerde Health Valley, tijdens de Europese eHealth Week 2016, een besloten bijeenkomst met directeuren van eHealth patiëntenplatformen en vertegenwoordigers van VWS, NPCF en zorgverzekeraars. De vraag die tijdens deze meeting centraal stond is hoe de patientenplatformen in Nederland beter met elkaar kunnen samenwerken om succesvolle eHealth initiatieven nationaal in te zetten. Nederland kent vele eHealth platformen die zich op de patiënt, mantelzorger en zorgverlener richten. Deze platformen hebben vaak een regionale oorsprong, waardoor opschaling in andere regio’s een uitdaging blijkt.

Healthy Ageing Network Noord Nederland

Dit is de reden dat Health Valley contact zocht om samen te werken met de innovatieregio’s Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN) en Economic Board Utrecht (EBU). De directeuren en oprichters van de eHealth patiëntenplatformen  Karify, Mextra, Hallo Zorg, Jouw Omgeving, Nettie, Pazio, eHealth warenhuis, Quli en We Helpen, trokken gezamenlijk op om de toegang tot eHealth voor patiënten, mantelzorgers en zorgverleners mogelijk maken. Zorg- en innovatieregio’s door heel Nederland lieten zien hoe zij met behulp van e-health de zorg beter maken voor mensen die zorg nodig hebben en hun zorgverleners. Vier regionale initiatieven ondertekenen daarover een concrete afspraak in het bijzijn van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). Bekijk een video impressie van de workshop

healthvalley

Health Valley is een platform van bedrijven, overheden, kennis- en gezondheidszorginstellingen met als doel kennis en kansen te koppelen op het snijvlak van gezondheid en technologie. Health Valley is ontstaan vanuit de provincies Gelderland en Overijssel, maar het werkgebied is groter. Samenwerking laat zich niet inperken door regionale begrenzingen, zeker niet op het gebied van gezondheid en technologie.

Recente artikelen