Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis ontvangt wederom roze lintje!

Array

Wij zijn trots! Wederom voldoen wij ruimschoots aan alle kwaliteitseisen die Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt aan patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij voor het derde jaar op rij beloond met het roze lintje.

Twee keer per dag multidisciplinair overleg

BVN reikt het roze lintje elk jaar uit aan de ziekenhuizen die aan alle verplichte criteria en aan minimaal zeven van de negen overige criteria voldoen. De criteria zijn opgesteld door BVN en worden elk jaar aangescherpt. Het roze lintje wordt altijd uitgereikt op basis van de prestaties van het voorgaande jaar.

Eén van de belangrijkste criteria is dat minimaal 90% van de patiënten pre- en postoperatief in een multidisciplinair team wordt besproken. In de meeste ziekenhuizen in Nederland vindt dit overleg één, soms twee keer per week plaats. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is hierin uniek. In ons ziekenhuis vindt twee keer per dag multidisciplinair overleg plaats. Daarnaast stelt BVN dat er minimaal honderd nieuwe borstkankerpatiënten per jaar in een ziekenhuis moeten worden behandeld. In ons ziekenhuis zijn sinds april 2013 meer dan vierduizend patiënten gezien en meer dan achthonderd operaties uitgevoerd.

Monitor: patiënten geven zelf zorgwensen aan

Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg. Deze monitor combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod in ziekenhuizen. Patiënten kunnen in de monitor zelf aangeven welke criteria zij belangrijk vinden, waarna zij een overzicht krijgen van de ziekenhuizen die passen bij hun persoonlijke situatie en zorgwensen.

Over het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis 

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het enige volledig gespecialiseerde ziekenhuis voor borst(kanker)zorg: sneldiagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling, psychosociale zorg en genetische counseling zijn allemaal in het ziekenhuis aanwezig. De zorg in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis wordt door alle zorgverzekeraars volledig vergoed. Meer informatie: www.alexandermonro.nl.

Meer informatie over het roze lintje en de Monitor Borstkankerzorg: www.borstkanker.nl

Bron: Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen