Sportarts Marloes Stapel traint met deelnemers Nationale Diabetes Challenge

Array

Ter voorbereiding op de Nationale Diabetes Challenge wordt er binnen de Saxenburgh Groep vanaf half mei wekelijks getraind met als doel  in oktober klaar te zijn voor de Challenge; vier dagen achtereen 10 kilometer wandelen. Elke donderdagavond om 19.00 uur zijn de veters gestrikt en wordt er vervolgens ongeveer 1 uur en 15 minuten gewandeld. Per toerbeurt trainen er mensen mee, van poli-assistente tot internist en diëtist. Afgelopen donderdag sloot sportarts Marloes Stapel aan bij de training.

Beweging

Stapel: “Regelmatige lichaamsbeweging of sporten verbetert je bloedsuiker en kan diabetes type 2 voorkomen of uitstellen. Bij patiënten met diabetes type 2 zorgt lichaamsbeweging voor vermindering van medicijngebruik, sommigen hebben zelfs helemaal geen medicijnen meer nodig! Daarnaast heeft beweging een positief effect op lichaamsgewicht en vetpercentage, de bloeddruk, het cholesterol, vermindert de kans op hart en vaatziekten en helpt het stress en spanningen af te bouwen. Sporten is gezond! Je wordt niet alleen fitter, maar het zorgt het ook voor een goed humeur.”

Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers trainen in 16 tot 20 weken tot ze van 12 t/m 15 oktober 2016 vier dagen achtereen 10 kilometer kunnen wandelen. Er doen ruim 2700 deelnemers verspreid over heel Nederland mee. Vanuit de Saxenburgh Groep doen er 27 deelnemers en 3 diabetes verpleegkundigen mee. De meeste deelnemers zijn mensen met diabetes, sommigen hebben een maatje mee. Ze worden begeleid door wandelcoach Adri Deemter.

(Foto Saxenburgh Groep, Léon van der Brug)

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen