Accountant: Geen financiele bij ANBO en administratie op orde

Array

heeft geen financiële problemen en ook de administratie is op orde. In de Telegraaf van 4 augustus jl. is een stuk gepubliceerd over ANBO. Zoals eerder het geval is geweest is het stuk gebaseerd op onjuiste informatie. De publicatie klopt dus niet. Zowel wij als onze accountant hebben niet meegewerkt aan de publicatie: de basis van het artikel bestaat uit informatie die verspreid wordt door mensen die ANBO willen beschadigen.

ANBO’s controlerend accountant Marco van der Voorden van ABAB zei dat zojuist tegen accountant.nl. Van der Voorden noemt het “totale onzin” dat hij weigerde een handtekening onder de jaarrekening te zetten. ANBO stelde vanmorgen al dat de Telegraaf-publicatie gebaseerd was op onjuiste informatie en dus niet klopte.

Controle verbeteren 

ANBO heeft het afgelopen jaar de bedrijfsvoering veranderd: waar de lokale afdelingen tot vorig jaar geld beheerden om activiteiten te organiseren, worden de rekeningen nu op het hoofdkantoor betaald. Ook de verantwoording van lokale subsidies, die zoals altijd ingezet worden voor lokale activiteiten, wordt niet meer door vrijwilligers afgehandeld. Hiermee is de controle op de besteding van middelen flink verbeterd. Hoewel ANBO hiermee beter voldoet aan de regels die aan een vereniging worden gesteld, werd deze nieuwe werkwijze niet door iedereen verwelkomd. Dat leidt helaas tot negatieve publiciteit.

Dienstverlening verbeteren 

Zoals in elke organisatie wordt er doorlopend nagedacht over het verbeteren van de dienstverlening aan u, onze leden. Wij willen de beste zijn en u van dienst zijn met goede hulp en advies, met lobby en beleidsbeïnvloeding en met ons ledenvoordeel. Daarom denken wij ook na over het verbeteren van onze organisatie, zodat we u steeds beter van dienst kunnen zijn. Wij zijn belangenbehartiger voor senioren als het gaat over langer thuis wonen, gezonder oud worden, de zorg in Nederland en het inkomen van gepensioneerden.

Geprofessionaliseerd

ANBO verandert: we streven naar optimale dienstverlening en daarom hebben we onze organisatie stevig geprofessionaliseerd. Elke verandering geeft voor- en tegenstanders. Helaas hoort daar ook soms negatieve publiciteit bij. Deze publiciteit doet pijn en is ons inziens onnodig. Het beeld wat in de Telegraaf geschetst wordt komt op geen enkele manier overeen met de werkelijkheid. Onze medewerkers werken elke dag hard voor u, de leden van de vereniging, en ze hebben hart voor de problemen van senioren. Wij blijven voor u klaar staan. Dat doen we al 116 jaar en zullen we nog heel veel jaren blijven doen.

Bron: ANBO & ABAB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen