‘Tien jaar Zorgverzekeringswet, tien jaar SKGZ’ gestart

Array

Op woensdagmiddag 5 oktober 2016 viert de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) haar 10-jarig jubileum met een congres in de Domus Medica te Utrecht. Het thema is ‘Tien jaar Zorgverzekeringswet, tien jaar SKGZ’. Het programma staat onder leiding van dagvoorzitter Cees Grimbergen. Een keur van sprekers praat de deelnemers tijdens vier verschillende verdiepingssessies bij over actuele ontwikkelingen in de wet- en regelgeving.

Sinds 1 juli jl. is het makkelijker geworden voor verzekerden om op eigen kracht afgemeld te worden. Erik van den Berg, beleidsmedewerker VWS, vertelt over de uitstroom van wanbetalers die in de bestuursrechtelijke premieregime zitten. De presentatie over hoe risicogroepen in een vroeg stadium ondersteunt kunnen worden om hun financiële basis op orde te krijgen, is in handen van voormalig politicus Pieter Hilhorst.

Het basispakket wordt met ingang van 1 januari 2017 uitgebreid met een aantal plastisch chirurgische ingrepen. Adviseur Paula Staal van Zorginstituut Nederland bespreekt waar de grens tussen noodzakelijke en cosmetische plastische chirurgie ligt. Anne-Wietske Enquist van de Nederlandse Zorgautoriteit gaat in op de transparantie van (zorg)kosten voor verzekerden. Hoe kunnen zorgverzekeraars en aanbieders hieraan bijdragen? Tenslotte blikt gezondheidseconoom Wim Groot terug op tien jaar Zorgverzekeringswet.

Professionals kunnen het SKGZ congres kosteloos bijwonen en kunnen zich inschrijven via de website: https://www.skgz.nl/congres. Het SKGZ congres is de ontmoetingsplek voor professionals binnen het zorgverzekeringsveld, de patiënten- en consumentenwereld, de plek waar kennis die verband houdt met de uitvoering van de Zorgverzekeringswet bij elkaar komt. De SKGZ faciliteert de Ombudsman Zorgverzekeringen en de Geschillencommissie Zorgverzekeringen, en het project Zorgverzekeringslijn.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen