Bijzondere proefjes en experimenten tijdens het VU-Weekend van de Wetenschap

Array

Zaterdag 1 oktober opent de Vrije Universiteit Amsterdam, in samenwerking met VUmc, haar deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap, een landelijk evenement om kinderen, hun families en andere geïnteresseerden te laten kennismaken met wetenschap en technologie. Iedereen vanaf 6 jaar kan een kijkje nemen achter onze schermen, kom naar onze sterrenkoepel, print je eigen hand in 3D, ontmoet wetenschappers en doe mee aan experimenten en proefjes.

Van schatgraven met archeologen tot Alzheimer opsporen met keukenkruiden

Dankzij de enthousiaste inzet van onze wetenschappers kan het publiek dit jaar 53 verschillende activiteiten bezoeken, van schatgraven met archeologen tot kennismaken met de slimme VU-robots. Ook kun je live een practicum hersenanatomie volgen en ontdekken hoe je Alzheimer kunt opsporen met fluorescerend geelwortel. Of bezoek een van onze labs, zoals het Forensisch Crime Lab, Health Lab en Brandlab. Kijk voor meer activiteiten op www.vu.nl/WvdW

Shop gezond met Jaap Seidell in een virtuele supermarkt

Vraag hoogleraar Kunstmatige Intelligentie Gusz Eiben uit over de slimme robots en luister hoe hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell uitleg geeft over gezond én goedkoop eten in een virtuele supermarkt. Praat mee met organisatiepsycholoog Kilian Wawoe of een hogere beloning leidt tot betere prestaties en informeer bij neurowetenschappers als Jeroen Geurts naar de vele functies van hersenen.

Speciale opening nieuw O|2 Labgebouw

Het nieuwe O|2 Labgebouw is de hoofdlocatie en is alleen voor deze dag voor het publiek opengesteld. In het gebouw werken onderzoekers van VU, VUmc en UvA samen aan gezondheidsvraagstukken. In geavanceerde laboratoria worden bijvoorbeeld nieuwe medicijnen ontwikkeld en geëxperimenteerd met celdelingen. Tijdens het VU-Weekend van de Wetenschap zijn er, naast de vele activiteiten en wetenschapsmarkt, rondleidingen door het gebouw.

Vrije Universiteit Amsterdam

De VU staat al sinds 1880 voor een onderscheidende manier van wetenschap beoefenen en studenten opleiden. Een manier die zich uit in verregaande maatschappelijke betrokkenheid, het omarmen van diversiteit en een open houding. We stimuleren onze 23.000 studenten en ruim 4.500 medewerkers dan ook om hun grenzen te verleggen en verder te kijken: verder dan het individu, het eigen vakgebied en het hier en nu. VU is verder kijken.

VUmc

VUmc heeft als kerntaken patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs & opleiden. Betrokkenheid, zorgvuldigheid en ambitie zijn de kernwaarden waar VUmc voor staat. Zwaartepunten in zorg en onderzoek zijn kanker en afweer, hersenen, hart en vaten, extra- en transmuraal en bewegen.
Weekend van de Wetenschap vindt plaats op 1 oktober van 12.00-17.00. Hoofdlocatie is het nieuwe O|2 Labgebouw, de Boelelaan 1108. Het gehele programma staat op www.vu.nl/WvdW
Aanmelden hoeft niet maar kan wel via Facebook. De toegang is vrij. Let wel: voor sommige activiteiten moet je aan het begin van de dag een tijdslot boeken.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen