Night University in het teken van angst (‘Face your Fears’)

Tilburg University opent op 5 oktober haar deuren in de Wetenschapsweek met o.a. Arjan Erkel, Ronald Giphart, Govert Schilling en Charles Groenhuijsen.

We leven in bange tijden. Aanslagen, financiële crisis, onzekerheid over de toekomst, angst voor vreemdelingen in de buurt. En menig mens is sowieso al behept met bepaalde angsten. Hoe kun je je daartegen wapenen? Wat zegt de wetenschap daarover? Soms is angst een goede raadgever, maar vaak ook niet. Angst kan ook leuk zijn, denk aan griezelfilms en –games of extreme sporten waarbij je je angsten moet overwinnen. Redenen genoeg voor Night University om als centrale thema te nemen: Face your Fears!

Voor de vierde keer organiseert Tilburg University het gratis wetenschappelijk-culturele festival Night University op de campus van de universiteit. Er zijn meer dan 50 programmaonderdelen waaruit gekozen kan worden tussen 18.30 en 02.30 uur.
Er zijn items over angst voor de dood (stel, je krijgt te horen dat het klaar is), angst voor asielzoekers (discussieer mee), over de psychologie achter de griezelfilm, over angst om anders te zijn (uiterlijk, seksuele voorkeur). En hoe kun je bepaalde angsten overwinnen (faalangst, spreekangst, sollicitatie-angst)? Bezoekers kunnen daarbij een bepaalde route kiezen: het duistere pad, de weg van de veerkracht, de veilige route of het actietraject. Voor de kids is er een juniorprogramma.

Acte de presence

Naast hoogleraren en jonge onderzoekers geven enkele bekende Nederlanders acte de presence: Arjan Erkel vertelt over zijn ontvoering, schrijver Ronald Giphart over het overwinnen van angst, Charles Groenhuijsen over de spannende race tussen Clinton en Trump en wetenschapsjournalist Govert Schilling over het zwarte gat. Diverse onderdelen sluiten aan bij het thema van de Wetenschapsweek, i.c. De Digitale Samenleving, zoals:
– Virtual reality experience in het DAF Technology Lab;
– Social media en de angst om niks te missen;
– Robots: nemen zij de zaak over?

Angst overwinnen?

Verder veel amusement, denk aan scary movies en games, muziek, theater, poëzie, food, karaoke met de Socioloog des Vaderlands en meedoen aan spannende experimenten. Night University wordt afgesloten met een slotfeest met dj Phalerieau (Valerio Zeno) & Alainde Lon.

Bang om de universiteit te bezoeken? Dan heeft men nu de kans om die angst te overwinnen en kennis te maken met Tilburg University op woensdag 5 oktober 2016. Vorig jaar deden dat 1800 bezoekers, ook dit jaar is iedereen weer welkom. Het volledige programma staat hier online: www.tilburguniversity.edu/nightuniversity

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen