Verstijving van de grote slagaderen leidt op den duur tot hartfalen

Array

Verstijving van de grote slagaderen leidt op den duur tot hartfalen. Dit proefschrift draait ten eerste om de meetmethode van vaatstijfheid in patiënten. De gouden standaardmethode hiervoor (het meten van de polsgolfsnelheid), heeft verschillende beperkingen, die Spronck tot in detail kwantificeerde. Hiervoor kreeg hij de Gert van Montfransprijs, een prijs voor het beste hypertensie-gerelateerde artikel.

Ten tweede draait dit proefschrift om de interpretatie van stijfheidsmetingen, met als doel het begrijpen van de onderliggende mechanismen van vaatverstijving. Spronck implementeerde hiertoe een computermodel van de vaatwand dat op den duur gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het monitoren van nieuwe anti-stijfheidsmedicatie, en om niet-invasief te bestuderen op welke specifieke vaatwandcomponent(en) deze medicatie effect heeft.

Dhr. Bart Spronck, MSc.

“Stiff vessels approached in a flexible way:advancing quantification and interpretation of arterial stiffness”

Woensdag 19 oktober, 16.00 uur
Promotor: prof.dr. T. Delhaas
Co-promotores: dr.ir. K.D. Reesink, dr. R.T.A. Megens

Bron: Maastricht University

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen