Monday blues

Array

Wist u dat ……

  1. De ‘Monday Blues’ bij heel veel mensen voorkomt terwijl zij zich dit zelf helemaal niet realiseren (39%)? En dat terwijl er eenvoudig iets aan te doen is.
  1. 85% van Nederland voelt zich wel eens vermoeid voelt, waarbij zo’n 53% aangeeft hier minimaal één keer per week last van te hebben, bij 47% van Nederland het langer duurt dan één dag en bij 16% het zelfs continu aanwezig is.
  1. 45% van Nederland drukte op het werk noemt als de hoofdoorzaak van vermoeidheid, daarnaast noemen we zaken als ziekte (70%), ingrijpende gebeurtenissen (60%) verminderde weerstand (20%), kortere dagen/wisseling seizoenen(30%), drukte thuis (17%).
  1. Koffie drinken de meest gebruikte methode is om vermoeidheid tegen te gaan (ruim 30%). Daarnaast denken veel mensen dat het op te lossen is met energydrinks (25%) of suiker en snoep (23%). Gelukkig zijn er ook veel mensen die meer proberen te slapen (20%), gezonder te eten (16%) of een frisse neus (20%) te halen of te sporten (22%).
  1. We eigenlijk weinig weten over de Monday Blues en vermoeidheid. En als we meer willen weten dan kijken we op het internet (25%) of we stappen meteen naar de huisarts (25%). En dat terwijl partijen als drogisterij (slechts 1 %) of apotheek (2%) worden vergeten.
  1. Multivitamines goed kunnen werken om symptomen van vermoeidheid te verhelpen? Met extra energie bij vermoeidheid en extra weerstand neemt het ‘Monday Blues’ gevoel af. Dit betekent wel dat er met enige regelmaat gebruik moet worden gemaakt van Multivitamines.
  1. Veel mensen het belangrijk vinden dat een multivitamine de weerstand ondersteunt (84%), helpt bij vermoeidheid (80%) en extra energie geeft (77%)?

Bronnen: Multiscope onderzoek 2015 & Multiscope marktpeiler 2016

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen