Reinout van Crevel benoemd tot hoogleraar Global Health and Infectious Diseases

Array
Reinout van Crevel is met ingang van 1 november 2016 benoemd tot hoogleraar Global Health and Infectious Diseases aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit/het Radboudumc.

Het Radboudumc heeft een lange traditie van aandacht voor global health en infectieziekten, zowel in de patiëntenzorg als door de jarenlange samenwerking met universiteiten en ziekenhuizen in ontwikkelingslanden. Op die manier draagt het Radboudumc bij aan behandeling en internationale bestrijding van infectieziekten, met name HIV en tuberculose. Infectioloog Reinout van Crevel heeft veel klinische expertise en veel onderzoekservaring op dit gebied.

Reinout van Crevel (Rotterdam, 1967), studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in de interne geneeskunde in het Radboudumc. In 2002 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op onderzoek naar tuberculose.

Onderzoek op Java

Sinds 2004 werkt dr. Van Crevel als internist-infectioloog bij de afdeling Infectieziekten van het Radboudumc, en sinds 2015 is hij hier coördinator van de HIV-zorg. Van 2006 tot 2009 werkte hij aan Padjadjaran University in Bandung, West-Java als coördinator van een programma op het gebied van preventie en behandeling van HIV en aids in het ziekenhuis, op scholen en in gevangenissen.

Tuberculose, diabetes en HIV

Van Crevel combineert patiëntgebonden onderzoek, vooral in Indonesië en Roemenië, met laboratoriumonderzoek aan het Radboudumc. Hij begeleidde vele promovendi en is sinds 2010 principal investigator in het Radboudumc. Voor zijn onderzoek naar de vatbaarheid voor tuberculose ontving hij in 2009 een Vidi-subsidie van NWO.
Van Crevel leidt een EU-project over de combinatie van tuberculose en diabetes in acht landen. Ook doet hij onderzoek naar tuberculeuze meningitis en andere herseninfecties, veelal bij HIV-patiënten. Voor dit werk in Jakarta krijgt hij binnenkort een deelaanstelling aan Oxford University. Zijn werk in Indonesië leidt tot versterking en  verbetering in de patiëntenzorg en de academische ontwikkeling van dokters en onderzoekers.

Van Crevel zal als hoogleraar het internationale onderzoek en samenwerking op het gebied van global health en infectieziekten verder uitbouwen.

Bron: Radboudumc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen