Op de foto: Senna, Beau, Pieter en Joost onthullen samen met Bert Visscher hun foto voor op de Wall of Fame bij Diabeter

Bert Visscher opent nieuw diabetescentrum in Groningen

Array

Onder veel belangstelling opende cabaretier Bert Visscher gisteren het nieuwe diabetescentrum voor kinderen en jongeren: Diabeter Groningen.  Dat deed hij niet alleen, maar met een aantal kinderen die bij het diabetesteam onder behandeling zijn.

Diabeter Groningen is een samenwerkingsverband tussen het UMCG, het Martini Ziekenhuis en Diabeter. Door de krachten te bundelen kan de zorg aan jonge mensen met type 1 diabetes in Groningen en omgeving verder verbeterd worden.

Eén gespecialiseerd diabetesteam

Bij Diabeter Groningen zullen kinderartsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten van het UMCG en het Martini Ziekenhuis voortaan samen als één gespecialiseerd diabetesteam werken. Dat doen ze in een geheel nieuwe kliniek die speciaal is ingericht voor de behandeling van kinderen en jongvolwassenen met type 1 diabetes. Die inrichting is huiselijk en lijkt niet op die van een regulier ziekenhuis.

Type 1 diabetes:

Een afweervergissingDiabeter Groningen biedt gespecialiseerde kennis in de behandeling van kinderen en jongeren met diabetes. Dit is vrijwel altijd type 1 diabetes, een chronische aandoening die ontstaat door een afweervergissing en niets te maken heeft met leefstijlproblemen als overgewicht en gebrek aan beweging. Patiënten met type 1 diabetes zijn afhankelijk van de toediening van insuline via injecties of insulinepomp, om de bloedglucosewaarden te reguleren. Leven met diabetes betekent vele malen per dag je bloedglucosewaarden meten met een prik in je vinger, bij alles wat je eet en doet eerst nadenken en daarop vele keren per dag je insulinedosis aanpassen. Bovendien zijn hoge bloedglucosewaarden verantwoordelijk voor het ontstaan van gezondheidscomplicaties op latere leeftijd, zoals oog- of nierschade.  Er bestaat nog geen genezing voor deze altijd aanwezige aandoening die een forse impact heeft op het dagelijks leven van kind en zijn of haar gezin.

Het nieuwe diabetescentrum aan de Griffeweg 97 in Groningen maakt onderdeel uit van het landelijke werkende diabetesbehandelcentrum Diabeter. Zij behandelen momenteel meer dan 1700 jonge mensen met type 1 diabetes. De behandelingen worden volledig vergoed door de zorgverzekeraars. Naast patiëntenzorg verricht Diabeter in samenwerking met onder andere het UMCG wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes.

Op de foto: Senna, Beau, Pieter en Joost onthullen samen met Bert Visscher hun foto voor op de Wall of Fame bij Diabeter

Bron: Diabeter

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen