VGZ en Martini Ziekenhuis voorkomen patiëntenstop voor 2017 met nieuwe contractering

0
705

Martini Ziekenhuis sluit contracten met alle zorgverzekeraars

Het Martini Ziekenhuis heeft met alle zorgverzekeraars een contract kunnen afsluiten voor de vergoeding van zorg in 2017. Hiermee is voor alle verzekerden de continuïteit van zorg in het Martini Ziekenhuis gegarandeerd in 2017.

Zo kunnen ook alle verzekerden van zorgverzekeraar Coöperatie VGZ en de verschillende merken die daaronder vallen, het komende jaar terecht bij het topklinische ziekenhuis in Groningen, ongeacht hun polis. Ook mensen met een budgetpolis van ZEKUR kunnen nu terecht in het Martini Ziekenhuis. Dat was voorheen niet het geval.

Samenwerking

Peter Littooij, lid Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis: ‘We hebben intensief gewerkt aan overeenkomsten met verzekeraars zodat het Martini de zorg aan onze patiënten het hele jaar door kan garanderen. Zo hebben we bijvoorbeeld met VGZ afgesproken dat we aan het eind van het jaar niet in de situatie komen dat we een patiëntenstop moeten instellen, zoals je elders wel eens ziet gebeuren. ’

Het Martini Ziekenhuis sloot eerder al een meerjarenovereenkomst met Menzis. Voor 2017 zijn verder jaarcontracten afgesloten met Multizorg, CZ en Zilveren Kruis (Achmea) en een tweejarig contract met DSW. Het Martini Ziekenhuis streeft na in de toekomst met meer zorgverzekeraars meerjarenafspraken te maken.

Bron: Martini Ziekenhuis

Vorig artikelSoort zorgpolissen
Volgend artikelNieuwe voorzitter Raad van Toezicht Diakonessenhuis
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.