Samenwerking ROC Midden Nederland en Beweging 3.0

Array
Op dinsdag 20 december bezegelden ROC Midden Nederland en Beweging 3.0 hun intensieve samenwerking. De zorg verandert en vragen die aan zorgprofessionals worden gesteld complexer. ROC Midden Nederland weet bij uitstek wat nodig is om toekomstgericht op te leiden. Door gerichte opleidingstrajecten aan te bieden, schoolt ROC MN de medewerkers van Beweging 3.0 om hen nog beter voor te bereiden op de veranderingen in de zorg. Dit gebeurt samen met docenten van de academie van Beweging 3.0.

Tijdens dit feestelijke moment op het hoofdkantoor van Beweging 3.0 in Amersfoort zetten Paul van Maanen (Voorzitter College van bestuurd ROC MN) en Ageeth Ouwehand (Voorzitter Raad van bestuur Beweging 3.0) hun handtekening. Aanwezig waren o.a. Ebby Pelsma (directeur Gezondheidszorg College) en Bram Smits (afdelingsmanager Gezondheidszorg College).
Veranderende zorg
De zorg verandert in rap tempo. Zo wonen ouderen langer thuis en krijgen zorgprofessionals te maken met complexere doelgroepen. De veranderende zorgvraag doet een ander beroep op medewerkers. Deze verandering vraagt dus om specifiekere en hoger gekwalificeerde medewerkers.
Het opleidingstraject dat ROC Midden Nederland en Beweging 3.0 samen verzorgen, brengt de medewerkers van Beweging 3.0 naar een nog hoger niveau.
ROC MN biedt maatwerk
ROC MN en Beweging 3.0 bieden de opleidingen Verzorgende en Verpleegkundige. De opleidingen vinden plaats op de werkvloer en in het klaslokaal. Docenten, trainers en instructeurs van ROC MN en Beweging 3.0 bieden het theoretische deel aan.
Na 2 tot 2,5 jaar hebben de medewerkers een officieel mbo-diploma dat voldoet aan de meest recente functie-eisen die zowel door de branche als Beweging 3.0 zelf zijn gesteld.
Ebby Pelsma, directeur Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland is blij met de samenwerking: “De opleidingen die wij aanbieden zijn maatwerk-opleidingen. Dit vergroot de herkenbaarheid voor de medewerkers. Hoe groter de herkenbaarheid in de dagelijkse werkzaamheden, des te sneller worden nieuwe competenties aangeleerd.”
Co-creatie, werken met bedrijven
De specifieke wensen van Beweging 3.0 zijn in deze opleidingen gegoten, zodat speciaal voor Beweging 3.0 een eigen maatwerk opleidingstraject is ontstaan. Deze manier van samenwerken is voor beide partijen erg leerzaam. Op de eerste plaats natuurlijk voor de deelnemers maar ook zeker voor de medewerkers van ROC Midden Nederland die samen met een bedrijf de opleidingen vormgeven en verzorgen.
Bron: ROC Midden Nederland
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen