Orthopedie-app St. Anna Ziekenhuis voorziet in een behoefte #EHW17

#EHW17 – Het gebruik van de orthopedie-app van het St. Anna Ziekenhuis neemt toe. Zo blijkt een jaar na lancering. Steeds meer patiënten die een orthopedische ingreep moeten ondergaan in het St. Anna Ziekenhuis downloaden de app om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op hun operatie en revalidatie. Sinds het najaar van 2016 biedt de app naast tekst ook toelichtend beeldmateriaal.

De app richt zich momenteel op vijf ingrepen: een nieuwe heup of knie, een schouderoperatie, een kruisbandoperatie en een kijkoperatie aan de knie (veelal bij vermeend meniscusletsel). Als een patiënt de geplande of verwachte operatiedatum invult, krijgt hij gerichte meldingen met informatie die op dat moment voor hem belangrijk is. Door de recent toegevoegde video’s krijgt de patiënt naast schriftelijke informatie ook letterlijk een beeld van het proces dat hij gaat doorlopen. De video’s geven een kijkje in de operatiekamer, laten de patiënt kennismaken met de behandelend artsen en tonen oefeningen die de patiënt kan uitvoeren gedurende zijn revalidatie.

Orthopedie-app

Sinds de lancering van de app in december 2015, neemt het gebruik hiervan toe. Ook de betrokken medewerkers en artsen van het St. Anna Ziekenhuis merken het effect van de app. Mensen zijn nog beter voorbereid en stellen gerichte vragen naar aanleiding van de informatie gegeven door de app.

De orthopedie-app van het St. Anna Ziekenhuis is te vinden in de App store voor de I-phone of via Google Play (Android telefoons). Zoekt u dan op “St. Anna Ziekenhuis”. Een aantal video’s uit de app is ook ‘los’ te bekijken via het YouTube kanaal van de St. Anna Zorggroep: www.youtube.com/Annazorggroep.

Bron: St. Anna Ziekenhuis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen