Award voor het “het meest belevingsgerichte zorghuis van Nederland

0
1692
Zorginnovatiebedrijf uit Heerlen gaat op zoek naar het meest belevingsgerichte zorghuis van Nederland. Zorghuizen in heel Nederland kunnen de titel 'meest belevingsgerichte zorghuis' verdienen. Dit kan door deel te nemen aan de Zorg voor Beleving Award van zorginnovatie...
Zorginnovatiebedrijf uit Heerlen gaat op zoek naar het meest belevingsgerichte zorghuis van Nederland.

Zorghuizen in heel Nederland kunnen de titel ‘meest belevingsgerichte zorghuis’ verdienen. Dit kan door deel te nemen aan de Zorg voor Beleving Award van zorginnovatiebedrijf Qwiek. Het initiatief is opgezet om mensen in zorghuizen de kans te geven om te laten zien hoe zij, tegen de negatieve berichtgeving in, zich elke dag inspannen om belevingsgerichte zorg vorm te geven. Op 11 mei 2017 wordt in het Efteling theater de award uitgereikt aan de titelwinnaar.

Tijdens het congres op donderdag 11 mei 2017 in het Efteling theater wordt de award uitgereikt. Daarnaast kunnen bezoekers hier de hele dag kennis maken met belevingsgerichte zorg en de dag beleven door de ogen van de cliënt. Diverse bekende personen uit de zorgwereld zoals een Anneke van der Plaats, Erica van de Veerdonk, Gerda van Ginneken (Alzheimer Nederland) zijn deze dag aanwezig.

Leven lang

Stel: Mensen hebben een lang leven gewerkt, kinderen opgevoed en hun steentje bijgedragen aan de maatschappij, waarna men mag uitkijken naar het moment dat ze eindelijk naar het zorghuis kunnen. Dat klinkt nu als een gekke gedachte. Qwiek wil dit echter veranderen. Qwiek gelooft in een zorgbeleving waar mensen naar uitkijken. Daarom heeft het bedrijf zichzelf de missie opgelegd om samen met ambassadeurs, zorgverleners en familieleden dit gedachtegoed te realiseren: Een zorghuis-concept waar mensen hun laatste levensjaren door willen brengen.

Zorg voor beleving gaat volledig in op het thema belevingsgerichte zorg en de toepassing hiervan. Belevingsgerichte zorg gaat om het centraal stellen van de cliënt, inspelen op de individuele behoeften en meegaan in de persoonlijke beleving van de cliënt.

Bron: Qwiek BV en Zorg voor Beleving