Award voor het “het meest belevingsgerichte zorghuis van Nederland

Array
Zorginnovatiebedrijf uit Heerlen gaat op zoek naar het meest belevingsgerichte zorghuis van Nederland.

Zorghuizen in heel Nederland kunnen de titel ‘meest belevingsgerichte zorghuis’ verdienen. Dit kan door deel te nemen aan de Zorg voor Beleving Award van zorginnovatiebedrijf Qwiek. Het initiatief is opgezet om mensen in zorghuizen de kans te geven om te laten zien hoe zij, tegen de negatieve berichtgeving in, zich elke dag inspannen om belevingsgerichte zorg vorm te geven. Op 11 mei 2017 wordt in het Efteling theater de award uitgereikt aan de titelwinnaar.

Tijdens het congres op donderdag 11 mei 2017 in het Efteling theater wordt de award uitgereikt. Daarnaast kunnen bezoekers hier de hele dag kennis maken met belevingsgerichte zorg en de dag beleven door de ogen van de cliënt. Diverse bekende personen uit de zorgwereld zoals een Anneke van der Plaats, Erica van de Veerdonk, Gerda van Ginneken (Alzheimer Nederland) zijn deze dag aanwezig.

Leven lang

Stel: Mensen hebben een lang leven gewerkt, kinderen opgevoed en hun steentje bijgedragen aan de maatschappij, waarna men mag uitkijken naar het moment dat ze eindelijk naar het zorghuis kunnen. Dat klinkt nu als een gekke gedachte. Qwiek wil dit echter veranderen. Qwiek gelooft in een zorgbeleving waar mensen naar uitkijken. Daarom heeft het bedrijf zichzelf de missie opgelegd om samen met ambassadeurs, zorgverleners en familieleden dit gedachtegoed te realiseren: Een zorghuis-concept waar mensen hun laatste levensjaren door willen brengen.

Zorg voor beleving gaat volledig in op het thema belevingsgerichte zorg en de toepassing hiervan. Belevingsgerichte zorg gaat om het centraal stellen van de cliënt, inspelen op de individuele behoeften en meegaan in de persoonlijke beleving van de cliënt.

Bron: Qwiek BV en Zorg voor Beleving

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen