Patient krijgt met één app overzicht in het gehele zorgtraject met @MediMapp

0
2379
Zorgtraject in kaart met MediMapp

Wanneer iemand ziek wordt, is het van belang informatie over het ziekteproces, informatie over de ziekte en de behandelplan op een overzichtelijke manier voor de patiënt beschikbaar is . Dit kan met behulp van verschillende eHealth oplossingen. Soulve Innovations heeft de App MediMapp ontwikkeld. Samen met Sanofi Genzyme bieden zij MediMapp aan, aan Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen. Een app die in één overzicht het gehele zorgtraject in beeld brengt.A.s. zaterdag te zien in tv-programma Samen Sterk

Op zaterdag 18 maart 2017 is een item over MediMapp te zien in het tv-programma Samen Sterk om 16.30 uur bij SBS6. De opnames zijn gemaakt in het VieCuri Medisch Centrum in Venlo, waar MediMapp wordt toegepast voor mensen met darmkanker.  De herhaling van het programma is te zien op zondag 19 maart 2017 om 12.00 uur.

Zorgpadbegeleiding MediMapp

MediMapp is een innovatieve oplossing waarmee patiënten met complexe aandoeningen zoals kanker individuele begeleiding op maat wordt geboden. MediMapp biedt op een interactieve wijze persoonlijke zorgpadbegeleiding. In een beveiligde digitale omgeving worden alle afspraken, onderzoeken en behandelingen overzichtelijk  weergegeven. Hierdoor hebben patiënten meer invloed op en overzicht en controle over het volledige persoonlijke zorgpad dat zij doorlopen gedurende hun ziekteproces. Door de koppeling met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van het ziekenhuis is de informatie die de patiënt ontvangt altijd actueel, persoonlijk en relevant.

Samenwerking

MediMapp is ontwikkeld door Soulve Innovations. Soulve en Sanofi Genzyme werken samen aan de doorontwikkeling en implementatie van MediMapp. Zij zetten zich als partners in zorgpadbegeleiding volledig in voor de optimale zorg en begeleiding van de patiënt. VieCuri is het eerste ziekenhuis waar binnen deze samenwerking de implementatie van MediMapp is gerealiseerd.

Over VieCuri Medisch Centrum

VieCuri is hét medisch centrum voor Noord-Limburg en behoort tot de 28 topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland. VieCuri heeft meer dan 3.000 medewerkers in dienst en heeft ziekenhuislocaties in Venlo en Venray. Per jaar worden meer dan 175.000 patiënten behandeld.

Over Sanofi en Sanofi Genzyme

Sanofi is wereldwijd een toonaangevend bedrijf in de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met onderzoek naar, de ontwikkeling, productie en het op de markt brengen van zorgoplossingen voor patiënten. Sanofi is koploper op het vlak van diabetes en cardiovasculaire aandoeningen, vaccins, diergeneesmiddelen en zeldzame ziekten. Het bedrijf heeft ook een sterke positie in MS, oncologie, immunologie en zelfzorgmiddelen (Consumer Healthcare). Sanofi is beursgenoteerd in Parijs (EURONEXT: SAN) en in New York (NYSE: SNY).

Sanofi Genzyme is de Specialty Care Global Business Unit van Sanofi en richt zich op zeldzame ziekten, multiple sclerose, oncologie en immunologie. Zij helpen mensen met ingrijpende en complexe aandoeningen, die vaak lastig te diagnosticeren en te behandelen zijn. De focus ligt op het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe therapieën, die wereldwijd hoop bieden aan patiënten en hun families.

Over Soulve Innovations
Soulve Innovations ontwikkelt digitale innovaties in de zorg. Doel van deze innovaties is de patiënt meer grip te geven over het eigen behandeltraject en bij de professional tijd en aandacht vrij te maken voor de zorg. Soulve ontwikkelt en implementeert de innovaties samen en in voortdurend contact met de patiënt en de zorgaanbieder.

Bron: Sanofi Genzyme

 

Vorig artikelSymposium over effectiviteit van toezicht
Volgend artikelErvaringsdeskundigen IGZ geïnstalleerd
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.