ZN verkent waarden in de zorg voor meer inzicht en begrip

0
707

“Op grond van een gesprek over waarden kun je vertrouwen winnen en verbinden. Dat is een stuk moeilijker op basis van standpunten.” ZN-voorzitter André Rouvoet vat daarmee bondig samen waarom ZN een zogenoemde waardenkaart voor de zorg heeft gemaakt in samenwerking met De Argumentenfabriek.

De Waardenkaart Zorg bevat alle waarden die van belang zijn in de zorg binnen de negen waardenclusters: vrijheid, rechtvaardigheid, puurheid, loyaliteit, hiërarchie, empathie, continuïteit, kwaliteit en nut. Voor het opstellen van de kaart heeft ZN bijna tweehonderd mensen geraadpleegd, variërend van zorgprofessionals en wetenschappers tot bestuurders en zelfs kinderen.

Met deze Waardenkaart is het mogelijk om van verschillende personen of actoren de waarden in beeld te brengen. Dit inzicht in elkaars waarden vergroot de onderlinge verbondenheid, helpt om elkaars drijfveren te begrijpen en maakt het mogelijk om te komen tot weloverwogen besluitvorming en beter beleid.

Afgelopen week is de Waardenkaart besproken tijdens een bijeenkomst van het Platform Zó werkt de zorg (ZWDZ). ZN participeert in dit platform waar diverse zorgpartijen samenwerken om betrouwbare, overzichtelijke en onafhankelijke informatie over de zorg beschikbaar te maken.

Binnenkort verschijnt de Waardenkaart Zorg op de website zowerktdezorg.nl.

Bron: ZN

Vorig artikelEvaluatieonderzoek subsidieregeling KiPZ
Volgend artikelErytech rapporteert positieve fase-2b-resultaten voor eryaspase #DOCTORSONLY
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.