Geert-Jan Geersing wordt medisch adviseur trombosezorg bij Saltro

Geert-Jan Geersing heeft zich verbonden aan diagnostisch centrum Saltro. De Amsterdamse huisarts en wetenschappelijk onderzoeker bij het Julius Centrum van het UMC Utrecht zal actief betrokken zijn bij de innovatie en ontwikkeling van Saltro diagnostiek waarbij de nadruk ligt op antistollingszorg. Daarnaast verricht hij wetenschappelijk onderzoek en adviseert hij de medische staf.

“Met een specialist als Geersing halen we waardevolle kennis in huis. Ik kijk ernaar uit intensief met hem samen te werken om de trombosezorg van de toekomst in te richten”, zegt Esther Talboom-Kamp, voorzitter raad van bestuur van Saltro.

Diagnostiek trombose

Geersing promoveerde op diagnostiek van trombose. Momenteel is hij als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan het Julius Centrum (UMC Utrecht) waar hij onderzoek doet naar patiënten met hart-en-vaat ziekten. Daarnaast voert hij zijn huisartsenpraktijk in Amsterdam.

“Ik verheug me op de samenwerking met Saltro. Het is een eer dat ik bij dit vooruitstrevende diagnostisch centrum mijn kennis en achtergrond in kan zetten om samen stappen te maken op het gebied van optimalisatie en innovatie in de trombosezorg”, aldus Geersing.

Bron: Saltro

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen