Anne-Miek Vroom (36) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau @annemiekvroom

Array

Vandaag zijn heel verschillende zorgverleners gedecoreerd. Maar één Decoranda is heel bijzonder. Het is Anne-Miek Vroom(36). Zij is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ondanks haar ernstige zeldzame ziekte: Osteogenesis Imperfecta (OI), een aangeboren steun- en bindweefselaandoening, zet zij zich met veel passie in voor kwaliteitsverbetering en vernieuwing in de zorg. Haar ziekte is voor haar een enorme drijfveer. Aanvankelijk via haar onderneming Social Consultancy en later en via haar eigen Stichting Ikone. Zij zet haar brede kennis en ervaring optimaal in voor kwaliteitsverbetering en vernieuwing in de zorg. Zij heeft haar eigen ervaring als zorggebruiker in combinatie met haar wetenschappelijke achtergrond en werkervaring als medisch socioloog neergezet als expertise met professionele waarde. Zij is een voorvechter van het zogenaamde ‘patiënt inclusief’-denken en doen, waarbij de patiënt zelf de regie over het eigen leven heeft en houdt. Zij vervult die voortrekkersrol als bestuurslid, adviseur, pleitbezorger, inleider, publicist, coördinator en intermediair.

Anne-Miek Vroom en Erik Gerritsen van VWS

Anne-Miek manifesteert zich als onafhankelijk denker en visionair; is conceptueel sterk, maar ook in staat de praktische vertaalslag te maken. Zij is een veelgevraagd spreker. Van haar grote netwerk maken zorginstellingen en patiëntorganisaties dankbaar gebruik. De aandacht en het geld verbonden aan de prijzen en onderscheidingen die zij krijgt, gebruikt zij voor verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met een chronische ziekte. Voor de Vereniging voor Osteogenesis Imperfecta (VOI) heeft zij zich van jongs af aan ingezet. Aanvankelijk als bestuurslid en tot op heden als adviseur. Als patiënt, onderzoeker en vrijwilliger was zij tevens een drijvende kracht achter de realisatie van het OI Expertisecentrum van Isala, waar zij in 2011 ook haar afstudeerproject deed voor de studie Master Sociologie Gezondheid, Welzijn en Zorg. Dat onderzoek richtte zich op de kwaliteit van leven bij patiënten met OI. Binnen de vereniging MS Nederland gaf Anne-Miek Vroom uitleg over het project Wetenschap voor Patiënten (WvP). Doelstelling ervan was patiëntvragen op een toegankelijke manier te beantwoorden via verschillende filmpjes op YouTube. Na beëindiging van het project was er een bibliotheek aan filmmateriaal en werd het project omgevormd tot de stichting Wetenschap voor Patiënten. Een breed publiek krijgt nu blijvend op toegankelijke en eigentijdse wijze antwoord op patiëntvragen. In dit hele proces was de vrijwillige, professionele, intensieve en zeer betrokken inbreng van mevrouw Vroom van onschatbare waarde.’

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen