Uitkomsten voor de patiënt zijn leidend in vernieuwende diabeteszorg

0
622
Diabeter wint Value-Based Health Care Prize 2017

Diabeter, een Nederlandse kliniek die gespecialiseerd in de behandeling van type 1 diabetes bij kinderen en jong-volwassenen, heeft de Value-Based Healthcare Prize 2017 gewonnen. De prijs is een initiatief van de Value-Based Healthcare Center Europe en een erkenning voor de patiëntgerichte aanpak die Diabeter sinds haar oprichting in 2006 consequent doorvoert. De prijs werd uitgereikt door Harvard Professor Michael Porter, de grondlegger van value based healthcare.
Diabeter is een voorbeeld van een innovatieve zorginstelling die primair is gevormd naar het belang van de patiënt, met de focus op e-health, toepassing van actuele diabetestechnologie en continue steun en coaching aan de patiënt.

Diabeter

Diabeter ontving de VBHC Prize 2017 vanwege de hoge betrokkenheid van haar patiënten, de goede klinische uitkomsten en de hoge score in alle zes aspecten van Professor Porter’s Value Agenda. Daarnaast benut de kliniek haar internationale contacten om zowel haar model naar andere landen te brengen alsook kennis te vergaren, hetgeen hoog werd gewaardeerd door de jury.

VBHC Prize

De VBHC Prize beloont jaarlijks projecten die Value-Based HealthCare toepassen om zo datgene te leveren aan patiënten wat voor hen daadwerkelijk van waarde is, zoals betere gezondheidsuitkomsten. De VBHC Prize winnaar wordt gekozen door een internationale jury. De VBHC Prize is een prestigieuze award die de verdere ontwikkeling een steun in de rug geeft. De VBHC Prize winnaar wordt gekozen door een jury en wordt uitgereikt door de ere-voorzitter, Harvard Professor Michael Porter, de grondlegger van de waardegedreven zorg.

“Dit is een erkenning voor het feit dat we voor de patiënt belangrijke en goede uitkomsten koppelen aan aanvaardbare kosten en zo de zorg verder vernieuwen en verbeteren. Het team van Diabeter voelt zich enorm gesterkt en nog meer gedreven in zijn zorgverlening door de toekenning van de VBHC-prijs”, zei oprichter-directeur Dr. Henk-Jan Aanstoot bij het in ontvangst nemen van de prijs.

Links:

https://diabeter.nl/nl/nieuws/diabeter-winnaar-valuebased-healthcare-prize-2017/
http://vbhcprize.com/